NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Prima mostra de rocă marțiană colectată de roverul Perseverance a dispărut în mod misterios

NASA a anunțat vineri că Perseverance a eșuat în tentativa sa de a colecta o primă mostră de rocă marțiană însă datele trimise înapoi de rover arată că acesta a efectuat toți pașii necesari după manual. Însă mostra este de negăsit, relatează Business Insider.

NASA a lucrat 9 ani de zile și a cheltuit în jur de două miliarde de dolari pentru misiunea sa de a fora și depozita mostre ale unor roci marțiene. Roverul Perseverance urma să încununeze aceste eforturi vineri.

Roverul a cules o rocă de pe fundul unui lac care ar fi putut să conțină viață extraterestră în urmă cu miliarde de ani și a încercat să foreze. Însă apoi ceva bizar s-a întâmplat: mostra pare să fi dispărut fără urmă.

În roca din care trebuia să fie extrasă mostra există o gaură de dimensiunea unui deget însă tubul de colectare este gol. Iar mostra nu este nici pe jos, nicăieri în apropierea rocii. Pur și simplu nu este acolo.

Advertisements
Advertisements
  

„Acesta nu este rezultatul la care ne aşteptam, există întotdeauna un risc atunci când ne lansăm într-o explorare fără precedent”, a declarat administratorul asociat al NASA,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Proxenet din Galaţi, trimis după gratii

Redacția

Timiş: Şoferul unui TIR care a produs un accident pe autostrada Deva-Nădlac a fost pus sub control judiciar

Redacția

Bogdan Aurescu, întâlnire cu şeful interimar al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, David Muniz

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site