NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Tineri reținuți pentru 24 de ore după producerea unor accidente rutiere

Doi tineri, unul de 21 de ani, altul de 23 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore de agenții Biroului Rutier Pașcani, ca urmare a unor accidente rutiere în care au fost implicați.

Unul este din Pașcani. El este protagonistul accidentului rutier din noaptea de 6/7 august, din intersecția semaforizată de pe străzile Moldovei cu Dragoș Vodă.

“La data de 9 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 21 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi furt în scop de folosinţă. Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că acesta ar fi sustras un autoturism, iar la data de 7 august a.c., l-ar fi condus pe raza municipiului Paşcani, fără a deţine permis de conducere şi ar fi intrat în coliziune cu un stâlp, ulterior răsturnându-se pe cupolă. În urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. La data de 10 august a.c., tânărul va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani”, se arată în buletinul de presă al IPJ Iași.

Un alt tânăr ce va fi adus astăzi în fața procurorilor este din comuna Sirețel.

  

“Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 5 spre 6 august a.c., un tânăr de 23 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Sireţel, fiind sub influenţa alcoolului şi ar fi fost implicat într-o tamponare. În urma testării tânărului de 23 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.De asemenea, din verificările efectuate a rezultat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 9 august a.c., tânărul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi. La data de 10 august a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani”, se arată în buletinul de presă al IPJ Iași.

Advertisements

Related posts

A condus nestingherit fără a avea permis de conducere, iar acum are dosar penal

Teona Gherasim

Vreți să fiți polițist și aveți minim 1.65 m? S-au scos 130 de posturi la concurs la IPJ Iași

Redacția

Atenție șoferi! RAR și Poliția Rutieră controlează starea tehnică a mașinilor

Cătălin Cocoș
Încarcă...