NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Prezentare interactivă pentru acordarea primului ajutor, la Căminul Cultural din Blăgești

La căminul Cultural Blăgești, a avut loc astăzi, 14 august, o prezentare interactivă privind acordarea primului ajutor, care a fost susținută de către Serviciul Voluntar de Ambulanță.

La eveniment au participat locuitori din Blăgești, dar si copiii care fac parte din grupul de șah, al cărui mentor este profesorul Vasile Niță.

  

Astfel, la ora 10.00, în incinta Căminului Cultural, în jur de 20 de persoane s-au adunat pentru a participa la cursul interactiv de prim ajutor. Cei prezenți au putut învăța următoarele manevre: evaluarea primară a victimei, poziția laterală de siguranță și resuscitarea cardio-pulmonară.

„La invitația Marianei Susanu am venit la Căminul Cultural Blăgești. Este o primă activitate din seria celor pe care Serviciul Voluntar de Ambulanță le va desfășura în împrejurimile Pașcaniului. Astăzi am făcut o prezentare interactivă privind acordarea primului ajutor până la sosirea ambulanței. Aceste manevre sunt esențiale pentru a salva o viață și pot fi făcute de toată lumea”, ne-a declarat Marius Grațian Benchea, director Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași.

Advertisements

Mariana Susanu a donat table de șah pentru copiii din Blăgești, a luat legătura cu profesorul Vasile Niță și împreună au format grupul de șahiști care activează la Căminul Cultural din localitate.

Advertisements

 „Am donat aceste table de șah pentru că nu am uitat de unde am plecat și pentru că aici îmi este sufletul. Provocarea lansată de grupul nostru a fost ”lasă tableta și vino să faci ceva cu mintea”. În vacanță e frumos să nu uiți că trebuie să înveți. Dacă ne ajută Dumnezeu și este sănătate și dacă profesorul Vasile Niță ne susține, vom face și la anul aceste cursuri de șah pentru copii”, ne-a declarat Mariana Susanu.

Mariana Susanu a ținut să îi mulțumească profesorului Vasile Niță pentru susținere și implicare, dar și autorităților locale pentru că i-au ajutat cu spațiul unde se desfășoară cursurile gratuite de șah.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Lansare de carte la Palatul “Alexandru Ioan Cuza”: Ruginoasa, văzută prin ochii unui scriitor oltean

Ema Roman

Vineri, sărbătoarea Sânzienelor: ce tradiţii şi obiceiuri sunt

Redacția

Îți taie respirația: Cele mai frumoase chei din România

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site