RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Preşedintele CJ Iaşi: „Minciuna are picioare scurte, domnilor consilieri județeni PNL!”

Preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, transmite un comunicat către consilierii liberali ieşeni. Am subliniat public zilele trecute minciunile sfruntate pe care le transmit ieșenilor, consilierii județeni PNL. Vă aduc o primă dovadă în acest sens. Este vorba despre demersul prin care fostul manager al Aeroportului din Iași a notificat Consiliul Județean că renunță, începând cu 1 ianuarie 2016, la finanțările pe care le acordă instituția pe care acum o reprezint către aeroport.

 

 

  

„Aeroportul Iași consideră, la acest moment, că este justificată renunțarea la compensațiile și fondurile publice alocate pentru prestarea serviciilor de interes public general, începand cu data de 01.01.2016, și își asumă obligațiile și drepturile ce decurg din aplicarea acestei măsuri”, se arată în documentul oficial remis de la Aeroportul Iași către Consiliul Județean.

Așa cum se poate observa domnilor consilieri județeni PNL, v-ați asumat împreună această decizie și acum încercați să vindeți ieșenilor sintagma că președintele Consiliului Județean blochează dezvoltarea aeroportului. Câtă ipocrizie!

Îi asigur pe ieșeni căvoi face toate demersurile, ca procesul de modernizare al Aeroportului să continue. Cea de a doua etapă de modernizare include şi zona cargo, înfiinţarea unei unităţi de mentenanţă pentru avioane, unificarea terminalelor  T2 și T3, precum şi crearea terminalului T4.

Aș merge și mai departe și aș sublinia lipsa de viziune a fostului manager de la Aeroportul din Iași.Nu ai dreptul să exploatezi politic un obiectiv de interes major și strategic pentru comunitatea ieșeană, doar pentru că în acea perioadă ne aflam în preajma campaniei electorale și a alegerilor pentru Primăria Iași. Sau chiar să pui în pericol accesarea de fonduri europene pe actualul program Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM) care conditioneaza eligibilitatea Aeroportului de existența dovezii privind prestarea unui serviciu de interes economic general (SIEG).

„Pentru a limita efectele negative asupra concurenței și a schimburilor comerciale, considerăm că, în acest moment este justificat și în beneficiul Autorității Publice Tutelare, să vă transmitem această notificare de renunțare la compensație și alte fonduri publice”, se precizează în adresa transmisă de fostul manager al aeroportului către Consiliul Județean Iași.

Așadar, reiterez îndemnul adresat și anterior colegilor consilieri județeni PNL de a da dovadă de înțelepciune, echilibru,  maturitate politică și administrativă atunci când vorbim despre interesul prioritar al comunității ieșene.

 Sursa Foto 7est.ro

 

Related posts

CP Liliana Romaniuc: Cafeneaua Doamnelor la Hotel Central

Redacția

Prezenţă extrem de redusă la vot! Judeţul Iaşi a fost codaş la urne

Redacția

Coordonatorul ADN Pașcani se retrage din politică!

Marius Parteni
Încarcă...