RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Președinta Ungariei, Katalin Novak, a DEMISIONAT după scandalul provocat de grațierea unui bărbat condamnat într-un dosar de pedofilie

Președinta Ungariei, Katalin Novak, a demisionat sâmbătă în urma protestelor publice față de grațierea pe care a acordat-o unui bărbat condamnat într-un dosar de pedofilie, o decizie care a declanșat un scandal politic fără precedent pentru guvernul naționalist.

UPDATE – Încă o demisie, în Ungaria

Tot sâmbătă, fostul ministru al justiţiei al lui Viktor Orban, Judit Varga – care ar fi urmat să conducă lista Fidesz pentru alegerile europarlamentare şi care a semnat, de asemenea, graţierea controversată – a declarat pe Facebook că va demisiona din funcţia de parlamentar Fidesz, asumându-şi responsabilitatea pentru această decizie. Şi ea a anunţat că se retrage din viaţa publică.

„Katalin Novák şi Judit Varga au luat o decizie responsabilă, pe care o respectăm”, a reacţionat, sâmbătă, liderul grupului parlamentar al Fidesz, Mate Kocsis, pe pagina sa de Facebook.

  

Máté Kocsis a subliniat că le este recunoscător celor două pentru activitatea de până acum şi le-a mulţumit pentru că au ţinut cont de „interesele comunităţii”, atât în timpul activităţii lor, cât şi prin demisiile anunţate sâmbătă.

Mai mult, notează News.ro, în încercarea de a limita daunele politice după acest scandal, Viktor Orban, al cărui partid, Fidesz, începe campania pentru alegerile europarlamentare din iunie,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cod vestimentar – oficialii europeni care vin la summitul de la Kiev, sfătuți să nu poarte ”verde sau kaki”

Redacția

ACCIDENTUL feroviar din Grecia. Şeful de gară din Larisa, audiat peste şapte ore. Protestele continuă

Redacția

WSJ: Facebook a limitat accesul angajaților la anumite grupuri interne de discuții

Redacția
Încarcă...