RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Presa din Grecia, despre fugarul Dragoș Săvulescu: “Continuă dolce vita într-o vilă cu o chirie de 87.500 de euro”

Fugarul Dragoș Săvulescu, condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța și Mamaia și arestat luni în Grecia, apoi pus în libertate și plasat sub control judicar în această țară, “continuă dolce vita într-o vilă cu o chirie de 87.500 de euro” din insula Mykonos, scrie presa elenă, precizând că omul de afaceri și-a reînnoit contractul de închiriere până la sfârșitul lunii septembrie.

  • “El (Dragoş Săvulescu – n.r.) a reînnoit contractual de închiriere a vilei în care locuieşte, în Agios Lazaros, până la data de 30 septembrie, cu dreptul de-l reînnoi până la finalizarea procedurilor judiciare.
  • În tot acest timp, frumoasa lui soţie se află într-o stare psihică proastă”, scrie site-ul protothema.gr, conform stirilorprotv.ro
  • “Continuă <<dolce vita>> într-o vilă cu o chirie de 87.500 de euro”, mai scriu jurnaliștii eleni.

Aflată la 3 kilometri de centrul oraşului Mykonos, proprietatea închiriată de Săvulescu are 8 băi şi 8 dormitoare şi poate găzdui până la 15 adulţi. Decorată la standarde înalte, vila are o vedere panoramică superbă spre Marea Egee. Camerele au intrări separate şi sunt dotate cu jacuzzi. În suita de lux, fostul acţionar de la Dinamo şi iubita sa de origine albaneză au inclusiv două piscine.
La cerere, pot beneficia şi de un bucătar, de gărzi de corp sau de servicii spa. Ca să poată fi închiriată, clienţii trebuie să plătească peste 28.000 de euro pentru cel puţin 7 zile, şi să depună o garanţie de 5.000 de euro, până la plecare.

Conform stirilorprotv.ro, Dragoş Săvulescu a apelat la unul dintre cei mai buni avocaţi din Atena. Acesta a început să strângă documente şi vrea să convingă instanţa elenă că omul de afaceri pe numele căruia există un mandat de executare a pedepsei de 5 ani şi jumătate, dar şi un mandat european de arestare, nu se mai află sub jurisdicţie românească şi nu ar trebui extrădat în România.
Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia și arestat luni în Grecia, a fost pus în libertate, dar a fost plasat sub control judiciar printr-o decizie de miercuri a magistraților greci, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.
Potrivit surselor citate, el nu poate părăsi Grecia până nu va fi judecată cererea de predare, adică punerea în executare a mandatului european, cel mai probabil în luna septembrie.

Ministerul Justiţiei a transmis că instanţa din Grecia este competentă să decidă asupra modalităţii de executare a mandatului european de arestare emis pe numele lui Dragoș Săvulescu şi predării acestuia.

Precizările Ministerului Justiției:

  
  • “La data de 9 august 2021, în Republica Elenă, cetățeanul român SĂVULESCU EMIL-DRAGOȘ a fost arestat provizoriu, în vederea executării mandatului european de arestare emis de către autoritățile judiciare române, în baza unei hotărâri judecătorești definitive de condamnare.
  • Arestarea a fost dispusă ca urmare a existenței acestui mandat european de arestare, procedura executării fiind o procedură ce se derulează între instanțe în mod direct, respectiv instanța română şi cea străină.
  • În consecință, instanța din Republică Elenă este competentă, potrivit Deciziei Cadru 2002/584/JAI să decidă asupra modalității de executare a acestui mandat european de arestare şi predării persoanei solicitate. Procedura de executare a mandatului european de arestare se desfășoară potrivit legislației elene, în termenele şi condițiile prevăzute de aceasta.
  • Ministerul Justiției, ca autoritate centrală, își exercită atribuțiile conform competenței legale.
  • În această calitate, Ministerul Justiției are atribuții strict administrative (decurgând din principiul separației puterilor în stat), respectiv de primire, respectiv transmitere a mandatelor europene de arestare emise de către autoritățile judiciare române și străine, de a acorda sprijin autorităților implicate în această procedură, în special în vederea facilitării comunicării, respectiv de a ține evidențe statistice.
  • Ministerul Justiţiei, în calitate de autoritate centrală, nu este implicat în procedură şi nu a fost solicitat, până în prezent, în vederea facilitării comunicării de către instanțe”.

continuare pe hotnews.ro

Related posts

ICCJ: Dacă o persoană comite un furt cu masca sanitară pe faţă, la condamnare i se va aplica forma agravantă a infracţiunii

Redacția

Copilul mort în fosa septică, găsit de femeia de serviciu cu ajutorul unei tije

Redacția

Reținut de polițiștii pășcăneni după ce a agresat un tânăr la Cristești

Redacția
Încarcă...