NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Premii remarcabile pentru elevii ieșeni la olimpiadele de Chimie şi Educaţie Tehnologică

Pe lângă zecile de premii importante obţintue de elevii ieşeni luna aceasta, la olimpiadele naţionale care s-au desfăşurat peste tot în ţară, se adaugă şi premiile obţinute la Olimpiada Naţională de Chimie şi cea de Educaţie Tehnologică. 

 

Un număr de 24 de elevi au reprezentat judeţul Iaşi în etapa naţională a Olimpiadei de Chimie, care s-a desfăşat la Bacău, în perioada 17-23 aprilie. Dintre aceştia, Popa G.C. Ioana Maria, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Iaşi, a obţinut premiul II, Obadă C. George Teodor, elev la aceeaşi şcoală, tot în clasa a IX-a, a obţinut premiul III, iar Enache Bogdan şi Alexandra Tudorache, de la Colegiul „Sadoveanu” din Paşcani, alături de Olteanu Dragoş şi Perdun Patricia, de la Colegiul Naţional, şi Turculeţ Daria de la Colegiul „Costache Negruzzi”, au primit menţiuni.

Alţi 16 elevi au obţinut menţiuni speciale. Vestea bună este că elevii Cozma G. Tudor Cristian, elev în clasa a X-a la Colegiul „Emil Racoviţă”, şi Enache G. Bogdan Constantin, elev în  clasa a X-a la Colegiul „Sadoveanu” Paşcani, s-au calificat în lotul lărgit. Aceştia au şansa să se califice în lotul restrâns pentru participarea la Olimpiada Internaţională de Chimie ce va avea loc în Georgia, respectiv la Olimpiada Pluridisciplinară „Tuymaada” din Yakuţia, Federaţia Rusă, competiţii ce vor avea loc în iulie 2016.

Şi la olimpiadele din aria curriculară Tehnologii, elevii ieşeni au ieşit în evidenţă. Etapa naţională a avut loc în 10 judeţe diferite în perioada 18-22 aprilie, iar din Iaşi au participat 30 de elevi. Premiile obţinute de aceştia au fost în număr de 14, din care 5 premii I, un premiu II, 3 premii III, o menţiune şi 4 premii speciale. Spre exemplu, la olimpiada pentru domeniul Fabricarea produselor din lemn,  Ionela Leonte, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”  din Iaşi, a obţinut premiul I, iar de la Olimpiada pentru domeniul Electric elevii ieşeni s-au întors cu premiul I obţinut de Gheorghe Stepuleac, de la acelaşi colegiu.

Şi la Olimpiada pentru domeniul Economic – administrativ -comerţ, eleva Nicoleta Şraier a obţinut locul I, iar de la Olimpiada pentru domeniul Mecanică, Cristian Furdui, elev tot la „Asachi”, s-a întors cu premiul III. De la Olimpiada pentru domeniul Agricultură, cu premiul II s-a întors Ana-Maria Angheluş, elevă la Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu” din Podu Iloaiei, iar de la Olimpiada pentru domeniul Construcţii-instalaţii şi lucrări publice, elevul Bogdan Bernic, tot de la „Asachi”, s-a întors cu premiul I. Trebuie subliniat faptul că elevul a obţinut nota 10 la ambele probe de concurs (proba scrisă şi proba practică). Şi la Olimpiada Naţională pentru Gimnaziu şi la cea pentru Liceu, un număr de 16 elevi ieşeni au obţinut 7 medalii de argint, 8 de bronz şi o menţiune. 

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

O nouă șansă la educație! Elevii basarabeni despre Pașcani: “Un oraș mic și liniștit”

Răzvan Grecu

Evaluarea Naţională 2016 a luat sfârşit! Elevii de la “Miron Costin”, optimişti în privinţa rezultatelor

Ema Roman

Zeci de invitați la “Ziua Casei Corpului Didactic” și deschiderea anului școlar la “Centrul de Excelență”

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site