RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Premierul desemnat Nicolae Ciucă: E discutată o soluţie prin care să putem să asigurăm Favipiravir în farmacii care să poată să fie eliberat pe bază de reţetă

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a prezentat, sâmbătă, după ce a depus programul de guvernare, principalele măsuri pentru gestionarea pe termen scurt a situaţiei generate de pandemie Printre acestea se numără, conform lui Ciucă, mărirea capacităţi spitalelor în ceea ce priveşte tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus, sporirea numărului de call-center pentru facilitarea accesului celor care vor să fie asistaţi în diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2.  

„Noi am apreciat că este nevoie să avem mai multe centre de diagnosticare să putem să micşorăm presiunea care este în momentul de faţă pe spitale. De asemenea, am discutat ca într-un timp foarte scurt să înfiinţăm un call center pentru medicii de familie ca să poată să primească date şi informaţii de la medicii de specialitate pentru mai multe detalii şi tot ce apare nou în protocolul de tratare a bolii COVID. De asemenea, este foarte important, am stabilit ca într-un timp foarte, foarte scurt să avem un protocol care să ajungă la medicii de familie legat de ceea ce nu ar trebui să recomande, pentru că există şi această posibilitate, să se recomande medicamente care nu sunt cele mai potrivite în tratamentul bolii şi de asemenea un protocol legat de ceea ce înseamnă tratarea în special în ambulatoriu.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Topul celor mai atractive destinații urbane din lume în 2023

Redacția

Stroe (PNL): reprezentanții PSD și-au coordonat ieșirile pentru a acoperi gafa Ministrului Muncii

Redacția

Ministrul estonian de externe spune că aliații Ucrainei nu trebuie să se sperie de avertismentul Rusiei privind „linia roșie”

Redacția
Încarcă...