RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat Moscova asupra „erorii tragice” pe care ar constitui-o orice „aventurism militar” la graniţele Poloniei şi Ucrainei

În contextul creșterii tensiunilor privind situația migranților ajunși la graniţele Poloniei şi Ucrainei, premierul britanic Boris Johnson a avertizat Moscova asupra ”erorii tragice” pe care ar constitui-o orice ”aventurism militar” în zonă, relatează Agerpres, conform AFP.

„Trebuie să ne asigurăm că toată lumea înţelege că costul unor calcule greşite la graniţe atât în Ucraina, cât şi în Polonia ar fi uriaş”, ”cred că ar fi o eroare tragică pentru Kremlin să creadă că există ceva de câştigat prin aventurism militar”, a declarat premierul britanic în faţa parlamentarilor.

Situaţia în regiune a fost foarte tensionată de la anexarea de către Rusia, în 2014, a peninsulei ucrainene Crimeea. De mai bine de şapte ani, Ucraina se află în conflict cu separatiştii pro-ruşi în partea de est a teritoriului său.

Tensiunile au escaladat în ultimele zile, Statele Unite şi Uniunea Europeană exprimându-şi îngrijorarea cu privire la desfăşurarea recentă de trupe ruseşti la graniţa Ucrainei.

  

La rândul său, Polonia se confruntă cu un aflux de mii de migranţi la graniţa cu Belarus. Varşovia consideră Rusia drept adevăratul susţinător al crizei migraţiei, pe fondul tensiunilor ruso-occidentale, în timp ce Moscova a respins aceste acuzaţii.

UE,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Klaus Iohannis a eliberat din funcţie mai mulţi magistraţi, printre care şi un procuror condamnat definitiv

Redacția

Ciolacu, după ce Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul de premier desemnat: PSD îşi asumă să intre la guvernare. Vom vedea în ce direcţie duc lucrurile

Redacția

Zelenski: Este o datorie de a fi demn de calea pe care se află Ucraina

Redacția
Încarcă...