RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Pregătire profesională a polițiștilor, pe linie de conducere defensivă și în regim prioritar, în poligonul din Vatra Pașcani (FOTO)

I.P.J. Iași, prin intermediul Serviciului de Pregătire Profesională desfășoară activități de instruire a polițiștilor ieșeni cu privire la conducerea autovehiculelor în regim defensiv și în regim prioritar.

Aceste activități au loc în municipiile Iași și Pașcani, în poligoane special amenajate.

Programul de instruire este menit să asigure dobândirea competențelor practice necesare pentru conducerea și manevrarea autovehicului în condiții de siguranță pe drumurile publice, atât în regim de circulație normal, cât și în regim de circulație prioritar impus de situații deosebite.

Pregătirea specifică se realizează prin programe de pregătire în mod diferențiat, pe două niveluri, după cum urmează:
• nivelul I – parcurgerea unor programe de pregătire pentru personalul care conduce ocazional;
• iar nivelul II – parcurgerea unor programe de pregătire pentru personalul care conduce frecvent autospeciale cu regim de circulație prioritară, în vederea îndeplinirii unor activități sau misiuni specifice.

  

Programul de pregătire specifică se parcurge la un interval de maxim 5 ani.

Acesta cuprinde un modul teoretic și unul practic, cel din urmă fiind posibil numai după finalizarea celui teoretic.

Nivelul I al programului de pregătire specifică se centrează pe conducerea defensivă şi cuprinde cel puţin următoarele teme: atitudinea la volan, pregătirea deplasării, deplasarea, aderenţa, accelerarea şi frânarea, inerţia, sisteme de siguranţă, controlul derapajului, tehnici de conducere defensivă, practici periculoase la volan, proceduri în caz de accident

Nivelul II al programului de pregătire specifică este axat pe conducere sportive și elemente de pilotaj, în raport cu misiunile specifice ale MAI şi cuprinde cel puţin următoarele teme: tehnica efectuării corecte a virajelor, menţinerea autovehiculului pe traiectoria corectă la viteză crescută, frânarea de urgenţă la limită, exerciţii de îndemânare specifice.

Aceste activități urmează a se desfășura și în perioada următoare, pentru dezvoltarea permanentă și menținerea unui nivel corespunzător de pregătire practică în concordanță cu dinamica mediului operativ.

Related posts

Polițiștii descind pe Esplanadă: Pășcănenii vor putea vedea tehnica din dotare și vor asista la demonstrații ale trupelor speciale

Răzvan Grecu

Tânăr depistat în trafic de polițiștii pășcăneni, fără permis de conducere

Redacția

Elevul călcat de tren era olimpic la religie. Învăța la Liceul ”Miron Costin„ din Pașcani

Redacția
Încarcă...