NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Prefectul: „Este un abuz a forţa un primar să rămână în partidul cu care a fost ales“

Migrarea aleşilor locali către PSD ar fi încurajată chiar de prefectul Dan Cârlan, potrivit PNL. Vicepreşedintele PNL Iaşi, Alexandru Muraru, l-a acuzat pe prefect că-i instigă pe primarii şi consilierii liberali şi democrat-liberali să-şi părăsească partidele pentru a se înscrie în PSD.

„Am asistat săptămâna trecută, în timpul unei şedinţe unde ar fi trebuit să se vorbească despre alegeri şi fondul funciar, sideraţi, la o instigare publică. Prefectul i-a asigurat pe aleşi că nu riscă nimic dacă îşi părăsesc partidul. Le-a sugerat să treacă la alte partide, cum a făcut şi domnia sa (Cârlan a fost în trecut membru al PNL, PDL şi PSD, n.r.). Văd în ultimele zile o forfotă continuă la Prefectură de lideri ai PSD şi de primari. Ar fi interesant de ştiut scopul acestor vizite“, a declarat Muraru.

Acesta a acuzat şi faptul că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 28/2013 privind aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală permite alocarea discreţio­nară de fonduri către primării, ceea ce ar permite şantajarea primarilor şi i-ar stimula să se înscrie în partidele aflate la putere.

Contactat telefonic, Cârlan a respins ferm acu­zaţiile aduse de liberal. „Cei care au fost prezenţi la acea şedinţă au putut observa că am început tocmai încurajându-i pe primari să rămână în partidele prin care au fost aleşi, pentru a respecta voinţa electoratului. În subsidiar, dacă un ales local alege să procedeze altfel, trebuie să ştie că este apărat de lege. Este un abuz atât a forţa un primar să-şi părăsească partidul, cât şi a-l forţa să rămână în partidul cu care a fost ales“, a spus prefectul.

Conform precizărilor aces­tuia, scopul vizitelor primarilor la Prefectură este soluţionarea problemelor locale, iar nu dis­cuţiile politice. „Liberalii mai bine ar lega vizitele primarilor de o atitudine proactivă pe care mi-am asumat-o, de a rezolva cât mai multe dintre problemele comunelor. Încercăm să găsim căi de soluţionare fără a ne uita la culoarea politică“, a spus Cârlan.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Doi membri TNL, candidați pentru funcții în cadrul Biroului Politic Județean Iași

Irina Gherasim

Lobby parlamentar pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii

Redacția

Ei vă cer votul

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site