NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Cardul de Sănătate, o nebuloasă: Medicii ieşeni au încă neclarităţi privind folosirea acestuia

Poşta Română a început de ieri distribuirea cardurilor de sănătate în ţară, în Bucureşti acţiunea fiind de­marată încă de vineri. Însă, cu toate că în scurt timp asiguraţii din toate judeţele vor intra în posesia documentului, deocamdată cardul nu poate fi folosit, întrucât medicii de familie nu şi-au procurat aparatele care îl pot activa şi citi.

În Iaşi, de exemplu, medicii de familie încă nu şi-au cumpărat cititoare, şi aşteaptă să vadă care va fi poziţia colegilor de la nivel naţional. „Nu ne-am cumpărat cititoare pentru cabinet şi încă nu ne-au venit pacienţi care să ne anunţe că au primit cardul. Deo­camdată nu ştim cum se va proceda“, a spus dr. Liliana B., medic de familie în Iaşi.

Între timp, reprezentanţii Casei Judeţeane de Asigurări de Sănătate (CJAS) se pregătesc să promoveze cardul de sănătate în rândul tuturor furnizorilor de servicii medicale. Conducerea CJAS a precizat că perioada cuprinsă între sfârşitul lunii septembrie şi până la începutul lui noiembrie va fi una de armonizare, în care pacientul va putea beneficia de îngrijiri de specialitate şi fără să prezinte cardul de sănătate.

  

„Acum a început distribuirea lor de către poştă, iar cele care nu vor fi distribuite asigura­ţilor din diferite motive, vor ajunge la reprezentanţii CJAS. Va urma o perioadă în care asiguraţii vor primi aceste carduri, iar noi, în paralel, vom purta discuţii cu medicii de familie pentru ca să-şi achiziţioneze aparatele de citit, dar şi cu ceilalţi furnizori, astfel încât să promovăm folosirea cardului de sănătate“, a spus ec. Robert Dâncă, preşedintele CJAS. Peste câteva luni, toate serviciile medicale vor putea fi realizate pe baza cardului de sănă­tate.

Documentul va fi activat la cabinetul medicului de familie, asigura­tul va primi un cod PIN pe care îl va introduce de fiecare dată când va be­neficia de servicii medicale. Pe cardul de sănătate al asiguratului se va regăsi ataşat întregul istoric medical al acestuia.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

500 de măști donate de Electroputere VFU Pașcani, Colegiului ”Unirea”

Oana Cordoneanu

Vaccin obligatoriu la copiii de 6 ani, de negăsit la Iaşi încă din februarie

Redacția

Negocierea contractului colectiv de muncă de la Spitalul CF Pașcani în impas

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site