RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Prăpăd pe piaţa lactatelor! FIRME care asigură LAPTELE COPIILOR din grădiniţe şi şcoli, ÎNCHISE din cauza MIZERIEI

22 de firme cu activitate suspendată şi 18 închise. Este bilanţul controalelor efectuate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) în întreaga ţară la producătorii şi distribuitorii din sectorul lactatelor. Neregulile descoperite au fost nenumărate.

 

„Au fost verificate un număr de 322 de ferme, 1.003 exploataţii non-profesionale, 255 centre colectare lapte, 119 unităţi de procesare autorizate sanitar-veterinar, 253 unităţi procesare înregistrate sanitar-veterinar, 105 depozite independente care stochează lapte/produse lactate în cadrul Programului ‘ Laptele şi Cornul”, se precizează înr-un comunicat emis de ANSVSA.

  

Depozitarea, întreţinerea echipamentelor de lucru şi igiena privind întreţinerea adăposturilor de animale – toate au lăsat de dorit. Printre neregulile constatate s-au mai numărat şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare sau lipsa documentelor care să ateste conformitatea acestora.

Drept urmare au fost aplicate un număr de 197 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 138 avertismente şi 59 amenzi, în valoare de 131.040 de lei.

La 40 dintre firmele controlate abaterile au fost atât de grave încât inspectorii ANSVSA au decis să le închidă temporar sau definitiv activitatea.

 

 Sursa: oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Tânăr găsit în comă pe malul unui iaz din județul Iași. S-a aruncat de pe un dig

Redacția

Primul rezultat pozitiv în școlile din România, depistat cu testele de salivă

Redacția

L-au ținut acasă, în comă, crezând că doarme după o beție. Bărbatul a fost salvat în ultima clipă

Redacția
Încarcă...