NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Povestea Doinei și a lui Ion Aldea-Teodorovici. Au cântat și au murit împreună

Soţii Doina și Ion Aldea-Teodorovici au cântat împreună şi tot împreună au murit, acum 26 de ani, într-un tragic accident în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992. Moartea celor doi cântăreți basarabeni a îndurerat lumea artistică din România și Republica Moldova.

 

  

O poveste de dragoste frumoasă și o moarte absurdă. În noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, Doina şi Ion se îndreptau către Chişinău când în localitatea Coșereni, pe E 85, mașina în care se aflau s-a izbit de un copac. Ion a murit pe loc, iar soția sa, în salvare, în drum spre Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. În schimb, şoferul şi pasagerul aflat în faţă au scăpat fără nici o zgârietură.

Fiul celor doi regretați artiști, Cristofor Aldea -Teodorovici, a rămas orfan de mic și a fost crescut de bunicii săi. Cristofor, acum în vârstă de 36 de ani, menține vie amintirea părinților săi: le cântă piesele, face turnee omagiale.

Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, biografie

Doina Marin s-a născut pe 15 noiembrie 1958, la Chișinău. A cântat de mică, iar de la 14 ani a fost în turnee în toate republicile unionale din fosta URSS, dar și în Mongolia, Germania, Algeria și Cuba. Avea 23 de ani când l-a întâlnit pe Ion Aldea-Teodorovici, cu doi ani mai mare de cât ea. La 5 august 1982, se naște fiul lor, Cristofor Aldea-Teodorovici.

Ion Aldea-Teodorovici a studiat compoziția la Conservatorul din Chișinău, iar piesele cântate împreună cu soția sa erau compoziții proprii, multe dintre acestea pe versurile marelui poet basarabean Grigore Vieru. A scris muzică simfonică, de cameră, cântece pentru copii, pentru filme, pentru spectacole dramatice. Când era mai trist, scria muzică sacră.

Românii i-au îndrăgit din prima secundă pe cei doi basarabeni datorită cântecelor de un profund patriotism.

Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au murit împreună

Anul acesta, pe 30 octombrie, se împlinesc 26 de ani de la dispariţia tragică a artiştilor basarabeni Doina şi Ion Aldea-Teodorovici.

Moartea artiştilor basarabeni a survenit, potrivit tuturor informaţiilor oficiale prezentate în 1992, în urma accidentului rutier. Datele arată că în zona localităţii Coşereni, la ora 2.30, maşina artiştilor s-a lovit de un copac, de pe marginea drumului.

Polițiștii au spus: „cauza accidentului a fost viteza excesivă, plus neatenţia şi chiar aţipirea la volan. Nu a fost vorba de nici o defecţiune. Direcţia, frânele şi luminile au fost în regulă și am eliminat orice suspiciune”. În urma impactului, mașina a învăluit pur şi simplu pomul în care a pătruns, până la bancheta din spate, unde se aflau soții Doina şi Ion Aldea-Teodorovici.

 sursa www.click.ro

Advertisements

Related posts

”AutoBuzdul lui Morar” vrea să oprească la Pașcani. Un super concert ar putea avea loc la finalul lunii iunie

Răzvan Grecu

Gala Actualitatea Tv: Iată nominalizații la categoria „Sport”

Marius Parteni

Portret de tenismenă. Laurențiu Șnaider i-a dăruit un tablou, creație proprie, Simonei Halep

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site