RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Polonia sprijină aderarea României la spațiul Schengen

Ministrul de Externe transmite că omologul polonez, Zbigniew Rau, l-a asigurat de sprijinul Poloniei în procesul de aderare la spațiul Schengen.

Bogdan Aurescu, ministrul de externe român jpeg

Ministrul a avut o întrevedere cu omologul din Polonia FOTO Arhivă

Ce doi oficiali au avut consultări bilaterale în contextul participării ministrului Afacerilor Externe al Poloniei, în calitate de invitat special, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, a informat MAE român. 

  

Vreau, de asemenea, să îi mulțumesc în mod deosebit colegului meu pentru sprijinul pe care Polonia l-a acordat și îl va acorda în continuare pentru obiectivul foarte important al României de aderare la spațiul Schengen. Este o confirmare pe care am primit-o și astăzi și îi mulțumesc din nou domnului ministru“, a declarat Bogdan Aurescu.

MAE a transmis, „întrevederea a reconfirmat relațiile excelente existente între România și Republica Polonă, subsumate Parteneriatului Strategic bilateral, și a prilejuit un schimb aprofundat de opinii cu privire la temele de actualitate ale agendei europene și internaționale, cu accent pe securitatea regională”. 

De asemenea, cei doi miniștri au avut și un schimb de opinii privind cooperarea în cadrul formatelor regionale, inclusiv la nivel trilateral și multilateral”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Premieră în Bulgaria: Centralele solare au produs, pentru câteva ore, mai multă energie decât centrala nucleară de la Kozlodui

Redacția

Un deputat rus consideră că atacarea podului lui Putin este o “fantezie bolnavă a Kievului”

Redacția

VIDEO Cum a fost sărbătorită cea mai mare surpriză din optimile CM 2022 în România

Redacția
Încarcă...