NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Polonia a pierdut la CEDO în cazul cântăreței care a spus că Biblia a fost scrisă de o persoană amețită de vin și iarbă

O vedetă pop poloneză, judecată în țara sa pentru „blasfemie” după ce a afirmat că Biblia a fost scrisă de „o persoană amețită de vin și iarbă”, a fost condamnată joi la Varșovia de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), transmite AFP.

CEDOFoto: DreamsTime

Reclamanta, cântăreața Doda, „a făcut declarațiile în cauză (…) ca răspuns la întrebări despre viața sa privată, pe un ton ușor și într-un limbaj colorat destinat tinerilor săi fani”, afirmații care nu reprezintă „discursuri de ură” sau „intoleranță religioasă”, a precizat tribunalul într-un comunicat, considerând condamnarea „pentru blasfemie (…) contrară Convenției Europene a Drepturilor Omului”.

  

Când a fost întrebată de un site web în 2009 despre religia sa, Dorota Rabczewska, cunoscută în Polonia sub numele de Doda, a spus că ea crede într-o „putere superioară”, dar a precizat că este mai mult convinsă de descoperirile științifice și nu de „poveștile (biblice) incredibile” scrise de „o persoană amețită de vin și iarbă”.

Advertisements

Justiția poloneză, sesizată de două persoane, a intentat apoi un proces pentru „ofensă adusă sentimentelor religioase”, infracțiune pedepsită de articolul 196 din codul penal în vigoare în Polonia, o țară foarte catolică.

Advertisements

În 2012,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Gabriela Firea lucrează cu STS pentru dezvoltarea unui număr unic la care să poată suna din afara ţării copiii şi familiile aflate în situaţii dificile

Redacția

Florin Cîțu dă vina pe USRPLUS și AUR pentru nereușita campaniei de vaccinare /  ”Un partid care a avut miniștri ai sănătății se duce lângă un partid antivaccinist”

Redacția

DigiSport: Gestul de 200.000 de vizualizări făcut de Cristiano Ronaldo: “Și-a arătat din nou latura egoistă!”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site