NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Poezia unei pășcănence va fi publicată într-o carte electronică de Ziua Mondială a Păcii

O tânără talentată din Pașcani a reușit să se remarce printr-o poezie cu care a participat la un concurs internațional. Este vorba despre Monalisa Chioaru, studentă în anul I la Facultatea de Istorie din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Tânăra este pasionată de limba franceză și a fost elevă la Liceul ”Miron Costin”,  iar din clasa a IX -a, a participat la mai multe olimpiade. Profesoara Anca Aparaschivei, i-a propus Monalisei să participe la Festivalul Francofon de Poezie pentru Tineret din Montreal. Tânăra a trebuit să scrie o poezie ghidată după 10 cuvinte pe care le-a primit din partea organizatorilor. După două zile, aceasta a creat poezia “Les temps des souvenirs”. Răspunsul pe care l-a primit din partea juriului a fost unul surprinzător, tânăra clasându-se în primii 14 din sute de creații trimise.
Mai mult, pe 21 septembrie, de Ziua Mondială a Păcii, poezia pășcănencei va fi publicată în format Ebook alături de alte creații.
Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  
Advertisements

Related posts

Viața lui Constantin Brâncuși. Câţi ani se împlinesc de la nașterea marelui artist

Redacția

A fost descifrat misterul Stonehenge. Cum au aflat oamenii de știință care este originea pietrelor

Redacția

Sfânta care şi-a dăruit toată averea săracilor. Cuvioasa Parascheva de la Iaşi a trăit în pustie şi s-a îngrijit de orfani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site