RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Diplome Newton, Copernic și Jules Verne, pentru elevii de la Liceul “Mihai Busuioc”, la un concurs de Fizică și Tehnologii

Elevii de la Liceul “Mihai Busuioc”, au fost premiați pentru imaginație științifică și gândire analitică, la concursul de  creativitate în Fizică și Tehnologii “Ștefan Procopiu”, desfășurat, în acest weekend, la Durău Neamț.

Tinerii au primit certificări pentru gândire analitică – diploma Newton, flexibilitatea gândirii științifice – Copernic și pentru imaginație științifică anticipativă – diploma Jules Verne.

Este vorba despre faza județeană a celei de-a XVIII-a ediție a concursului dedicat tinerilor din învățământul preuniversitar, clasele VI- XII, care studiază fizica și disciplinele tehnologice înrudite, cum sunt mecatronica, electronica și electrotehnica.

  

Liceul “Mihai Busuioc” a participat cu un număr de 7 copii, însemnând două grupuri de copii de clasa a X-a și a XI-a, la secțiunea Grupuri de Cooperare și Tehnici Informaționale. Aceștia au fost coordonați de către profesorii de fizică și electronică Mihaela Pușcașu și Adrian Tomuș.

Elevii noștrii au participat la cele două grupuri, la specializarea Grupuri de Cooperare au trebuit să facă un filmuleț de 3,4 minute, cu experimente din Fizică, într-un program la alegere. La cealaltă specializare au participat cei de clasa a XI-a, care au prezentat un mic program, intitulat “Circuit de curent alternativ” și funcționarea acestor tipuri de circuite electrice”, a precizat Adrian Tomuș.

Este vorba despre Ioana Bamghetner, Constantin Careja și Andreia Nica, de la clasa a X-a și Crina Bucur, Mihaela Cozma, Ionuț Crăciun și Mădălin Nechifor, elevi în clasa a XI-a. 

Tinerii s-au arătat bucuroși de ocazia participării la acest concurs care le-a antrenat imaginația și orginalitatea, ei susținând că vor da curs și altor provocări de acest gen, atunci când se va ivi ocazia.

Menționăm că o parte dintre aceștia vor participa la faza interjudețeană a Concursului “Ștefan Procopiu”, disciplina Electronică, etapă ce va avea loc în intervalul 5-6 iunie, la Iași, unde elevii se vor prezenta cu două lucrări științifice.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Arta comunicării, predată directorilor de şcoală

Redacția

Profesorii anului – aceasta este titulatura pe care au primit-o două cadre didactice din Pașcani. Colegiul “Sadoveanu” a fost desemnat “Școală de Chimie”

Ema Roman

Elev de nota 10! El este tânărul din Târgu Frumos cu 10 pe linie la Evaluarea Naţională

Ema Roman
Încarcă...