NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

PNL acuză: Firma căpușă a PSD-ului blochează începerea asfaltărilor în oraș (VEZI VIDEO)

În conferința de presă susţinută miercuri 2 aprilie la sediul PNL, primarul Grigore Crăciunescu a venit cu acuze și argumentări legate de un subiect important pentru locuitorii municipiului noastru. Este vorba despre licitația electronică ce a avut loc, pentru încheierea contractului de achiziție a mixturii asfaltice ce urmează a fi turnată pe străzile pline de gropi ale Pașcaniului.

 

La această licitație s-au înscris două firme SC EKY SAM SRL Târgu Frumos și SC ASIRI INTERNAȚIONAL SRL PIATRA NEAMȚ. Din păcate, nici una din cele două societăți nu au obținut contractul, pentru că a apărut o contestație a unei firme care nici măcar nu s-a înscris la licitație. Firma respectivă se numește PRO CONSIM SRL PAȘCANI, și e patronată de către Simon Petru. Aceasta are ca obiect de activitate lucrări de construcți ale clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, în nici un caz un profil de activitate în domeniul construcției drumurilor ori producerea de materiale necesare derulării unor asemenea lucrări. Mai mult, firma este falimentară și nici măcar nu s-a înscris la licitație. Potrivit primarului Grigore Crăciunescu administratorul acestei firme a derulat lucrări în trecut lucrări cu Primăria.

  

Consilierii PSD sunt demagogi și populiști, nu îi interesează cetățeanul și nevoile cetățeanului, îi interesează ca prin orice mijloace să câștige Primăria. Ne-au luat cele 5 miliarde de lei pentru mixtura asfaltică și le-au blocat în RAGCL, în DAC și alte arierate. Au revenit și au alocat 1 miliard de lei pentru mixtură. Am scos la licitație mixtura asfaltică. S-a terminat licitația electronică, au fost două firme, mâine ar fi trebuit să publicăm rezultatele și să semnăm contractul peste două, trei zile și să ne apucăm de treabă. Au trimis o firmă căpușă a PSD-ului, SC PRO Consim SRL care a făcut contestație. Această firmă nu a participat la licitație, este în faliment și a fost trimisă cu direcție ca încă două săptămâni de zile pășcănenii să își rupă roțile mașinilor”, a declarat Grigore Crăciunescu, primarul Pașcaniului

Reporterii noștri au luat legătura cu administratorul acestei societăți pentru a afla de ce a contestat această licitație și de ce firma ce o patronează nu s-a înscris la licitație. Răspunsurile sale ne arată clar că această mișcare a fost una la comandă politică.

De exemplu la întrebarea „De ce nu v-ați înscris la licitație?”, răspunsul acestuia a fost că nu a știut de această licitație. Atunci noi ne întrebăm cum de a reușit să o conteste dacă nici nu știa?

Motivul îl știu eu. Am spart toate mașinile în orașul ăsta, nu s-a făcut în patru ani și se face acum dar nu numai acesta este motivul. Eu sunt constructor de atâția ani în Pașcani și s-au adus constructori din altă parte ca să lucreze aici. Nu m-am înscris la licitație pentru că nu am știut”, a declarat telefonic Petru Simon, patronul firmei SC PRO CONSIM SRL.

În spatele declarațiilor acestuia există și neadevăr. Firma acestuia a participat la lucrările de reconstrecuție a caselor afectate de inundațiile din anul 2008.  

Advertisements

Related posts

Soarta lui Fenechiu se joacă astăzi la ÎCCJ. Riscă să intre la puşcărie pentru 5 ani

Redacția

A CĂZUT GUVERNUL! Moțiunea de cenzură a trecut cu 238 voturi. Erau necesare 233

Redacția

Rezultatele finale: harta votului în judeţul Iaşi. Ce teritorii a cucerit Opoziţia

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site