RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Parc solar la Tg.Frumos

Lucrările la singurul parc solar din judeţul Iaşi vor începe până la sfârşitul acestui luni. Investiţia aparţine companiei Montana Energy şi este estimată la aproximativ 5 milioane de euro, în condiţiile în care primăria Târgu Frumos a pus la dispoziţia investitorului un teren de aproximativ două hectare.

Mai sunt în lucru câteva documente, dar lucrările vor începe cel mai probabil în această lună. Execuţia propriu-zisă se va întinde pe parcursul a trei luni. Printre beneficiile directe pentru autoritatea locală se numără încasarea anuală a unei sume de 100.000 lei, bani care vor intra în buget. Parcul va avea, în primă instanţă o putere de 1MW, iar când investiţia va fi extinsă obiectivele socio-culturale din oraş vor fi alimentate cu energie, costurile fiind mult mai mici”, ne-a declarat ieri primarul din Târgu Frumos, Gheorghe Tătaru.

Edilul a adăugat că are în vedere inclusiv asigurarea iluminatului public de la parcul solar. Finanţare de la bănci din Marea Britanie Compania Montana Energy face parte din fondul de investiţii, GoodEnergies, care are un buget anual pentru proiecte în energie regenerabilă de circa 350 milioane euro. Fondul operează în special în Europa Centrală şi Europa de Est, iar sursele de finanţare sunt bănci din Marea Britanie. Montana Energy mai are în derulare alte cinci investiţii în judeţele Iaşi şi Botoşani, unde vor fi ridicate parcuri eoliene. Partenerul investitorului este Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, ai cărei specialişti proiectează astfel de parcuri contra unei sume de 50.000 euro.

sursa: Evenimentul de Iasi

  

Related posts

Primăria Târgu Frumos: Concurs pentru un post vacant

Oana Cordoneanu

Casieria ApaVital din Târgu Frumos este închisă în perioada 26 mai – 8 iunie 2020

Redacția

Târgu Frumos: Concurs pentru un post de asistent medical în cadrul creșei

Redacția
Încarcă...