NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor Administrație

Platformă de depozitare a gunoiului de grajd, în comuna Heleșteni

Proiect în derulare destinat micilor crescători de animale, în comuna Heleșteni. Primarul localității, Constantin Hîra a anunțat că s-a început construcția unei platforme de depozitare a  gunoiului de grajd, în extravilanul satului Hărmăneasa.

Termenul de execuție al lucrărilor este de un an de zile, iar valoarea investiției este de 621.940 de lei, finanțarea este făcută prin proiectul ”Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, investiție finanțată de Ministerul Mediului.

Advertisements

Gunoiul de grajd dacă nu este depozitat cum trebuie, constituie un real pericol pentru sănătatea oamenilor și pentru mediu. Atunci când azotul ce se găsește în compoziția sa pătrunde în sol mai repede decât este consumat de plantele existente în jur, ajunge în apa freatică și, de acolo, în organismul celor care se aprovizionează din fântânile aflate în zonă. În cantități mari, nitrații din apa de băut produc diverse afecțiuni, adeseori mortale, mai ales la copii mici. Nitrații din apă nu dispar prin fierbere, ci doar se concentrează.

Proiectul ”Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”este parte a demersurilor Guvernului României de asigurare a implementării Directivei Nitraţi, prin care se urmăreşte reducerea poluării cu nitrați din surse agricole.

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

DOCUMENT. Cum vor funcționa restaurantele începând de azi. Clienții nu au voie să stea la bar sau să danseze

Redacția

1 aprilie 2019, scadența termenului de plată a principalelor taxe și impozite locale la Pașcani

Oana Cordoneanu

Bataie ca-n codru, in comuna Mircesti

Redacția
Încarcă...