RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Referendum pentru cedarea stației de epurare către ApaVital Iași și retragerea din ARSACIS după investițiile din bani europeni, propunerile deputatului Rățoi către conducerea Pașcaniului!

Deputatul Neculai Rățoi nu s-a acomodat cu ideea cedării serviciului de apă-canal către opeatorul ieșean. Acesta a pomenit de mai multe ori în cadrul emisiunii „În Obiectiv” difuzată de programul Actualitatea TV de posibilitatea ca Pașcaniul să se retragă din ARSACIS și să delege înapoi serviciul către Prest Serv Apa.

 

Mai mult, acesta consideră că ar fi o mare greșeală ca stația de epurare să fie dată spre folosință celor de la ApaVital după ce va fi finalizată investiția.

  

„Eu i-am anunțat pe consilieri. Noi nu dăm epurarea. Că dacă dăm epurarea am desființat Prest Serv Apa. De abia acuma dacă dăm și epurarea se face o mare greșeală. Eu am semnat cu Banca Europeană de Investiții creditul de 4 milioane de euro pentru investiția în aducțiune și epurare. Am făcut aducțiunea cu apă ca să dau apă la Stolniceni? O să avem o discuție … Te poți retrage (n.r. din ARSACIS). Dar trebuie să avem grijă să monitorizăm investițiile pe care le vor face. Nu trebuie să le dăm niciun ban înapoi”, a explicat deputatul Neculai Rățoi.

Cu toate acestea pe masa de lucru a consilierilor locali se află spre aprobare un protocol care prevede la aliniatul 2 că stația de epurare va trece la finalizare investiției din administrarea Prest Serv Apa către ApaVital Iași.

Întrebat dacă mai consideră necesar un referendum pentru ca populația să hotărască cu privire la aderarea la ARSACIS și delegarea serviciului de apă-canal către ApaVital Iași deputatul Necuali Rățoi a răspuns că ar fi cazul măcar pentru stația de epurare, dar că rezultatul îl știe deja toată lumea și anume că pășcănenii nu vor fi de acord cu o asemenea măsură.

 

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Guvernul aprobă proiectul de hotărâre pentru prelungirea stării de alertă cu 30 de zile

Redacția

Pășcănenii vor blocuri anvelopate, dar Primăria blochează inițiativa. Solicitările depuse vor fi analizate anul acesta

Marius Parteni

Ministrul Mediului: Există deja un interes deosebit pentru programele „Rabla”. Săptămâna aceasta lansăm și „Rabla electrocasnice”

Redacția
Încarcă...