RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Plângerea depusă de mama lui NAVALNÎI, care caută să recupereze cadavrul fiului său, judecată abia pe 4 martie

Un tribunal din Salehard, oraş din regiunea arctică, urmează să examineze abia la 4 martie o plângere depusă de mama opozantului rus Aleksei Navalnîi, care încearcă de zile întregi să recupereze trupul fiului ei.

Opozantul Aleksei Navalnîi a murit într-o închisoare din Siberia în circumstanţe stranii.

Ședință cu ușile închise

Agenţia de presă TASS scrie că Ludmila Navalnîia a depus o plângere pentru „activităţi ilegale” la un tribunal din Salehard, capitala districtului autonom Iamalo-Neneţk, o regiune situată dincolo de Cercul Polar, unde fiul său era închis.

  

Plângerea va fi examinată într-o şedinţă cu uşile închise, a precizat TASS.

Echipa lui Navalnîi, opozant al regimului Putin, a acuzat Kremlinul de uciderea acestuia, care acum ar căuta să ascundă dovezile prin nereturnarea cadavrului familiei îndoliate. Preşedinţia rusă a dezminţit aceste acuzaţii.

Într-o înregistrare video publicată marţi, 20 februarie, mama lui Navalnîi, care a sosit la colonia din Harp încă de sâmbătă, a făcut apel la Vladimir Putin să dispună ca trupul fiului ei să-i fie predat „fără întârziere”.

Potrivit echipei opozantului rus, anchetatorii au declarat că nu îi vor returna cadavrul timp de cel puţin 14 zile, pentru a efectua o „expertiză”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO | Ucrainenii râd de vestele antiglonț ale soldaților ruși: „Priviți ce are a două armată a lumii”

Redacția

Trump l-a înjurat pe Netanyahu pentru că l-a felicitat prea repede pe Biden după câștigarea alegerilor din 2021: „Fuck him”

Redacția

Dispute la nivelul UE privind COSTURILE livrărilor de gaz /Țări central și est-europene contestă o taxă impusă de Germania

Redacția
Încarcă...