RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Plafonul garanţiilor pentru Prima Casă, suplimentat cu 1 miliard de lei

Guvernul ar putea suplimenta plafonul garanţiilor pentru creditele din cadrul programului Prima Casă cu un miliard de lei pentru acest an, din care 300 milioane lei sunt pentru achiziţia locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), potrivit unui proiect de hotărâre.
Garanţiile se vor acorda şi plăti numai în moneda naţională, iar costul total al finanţărilor acordate în cadrul programului se compune din rata dobânzii ROBOR la 3 luni plus o marjă de maxim 2,5% pe an pentru creditele în lei. Marja nu include nivelul total al comisioanelor percepute de către finanţator, costul evaluării imobilului, cel pentru formalităţile de publicitate şi comisionul de gestiune datorat Fondului Naţional de Garantere a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), costul evaluării terenului, locuinţei, devizelor estimative şi situaţiilor de lucrări. Totodată, finanţatorii sunt obligaţi să prevadă în contractele de credit costurile cu dobânda exprimată în raport cu ROBOR la 3 luni şi separat costurile cu comisioanele.La finele lunii iunie preşedintele FNGCIMM, Aurel Şaramet, a anunţat că autorităţile au în vedere suplimentarea fondurilor pentru Prima Casă după epuizarea sumelor existente.Valoarea finanţărilor acordate prin acest program în acest an a ajuns la 490 milioane euro, pentru 13.000 de beneficiari, iar pentru acest an mai erau disponibile, în iunie, fonduri de 300 de milioane de euro.
 
sursa ziarul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Franța: Vălul islamic este în continuare interzis pentru femei pe terenul de fotbal, decide cea mai înaltă instanță a țării

Redacția

Ciolacu s-a întâlnit cu Zelenski la Atena: „România este alături de Ucraina până la victoria acesteia”

Redacția

Simone Biles revine spectaculos în competiții după doi ani de pauză. Gimnasta a electrizat publicul la US Classic

Redacția
Încarcă...