NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Pisicile turbate ataca oamenii din Cozmesti

Un nou focar de rabie a fost depistat in comuna  Cozmesti. Este vorba despre o pisica purtatoare a virusului rabiei, ce a muscat trei persoane. In urma cu doar cateva zile, Parascheva Carp a fost muscata de o pisica. Femeia nu a acordat prea mare importanta acestei intamplari, pana ce a aflat ca alti doi localnici au fost si ei muscati de aceeasi mata turbata.

La o zi distanta a fost atacata Zevastia Maxim, tot din Cozmesti. Speriata, a tipat la fiul ei, Marius, care a fost la randul lui muscat de animalul bolnav. Oamenii muscati au ucis pisica si au adus-o la laborator pentru analize. S-a constatat ca aceasta este purtatoare a virusului rabiei. Persoanele atacate de animal au fost dirijate catre centrul antirabic iar Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi a elaborat un plan de masuri pentru prevenirea difuzarii bolii. Persoanele care in timpul anchetei epidemiologice au fost identificate ca au fost muscate sau zgariate, au fost trimise la centrul antirabic pentru tratament specific. „Sunt monitorizate toate intrarile si iesirile de animale din efectivele aflate in gospodariile din zona de supraveghere. Orice suspiciune de imbolnavire va fi anuntata fara intarziere la DSVSA”, a declarat Gabriel Ciobanu, directorul DSVSA Iasi.
Acest caz vine la doar cateva zile dupa ce un alt barbat a fost atacat de o pisica turbata in satul Zahorn.

sursa bzi.ro

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Dispensarul medical din Muncelul de Sus, aproape de finalizare (FOTO)

Redacția

Zilele Rezervației Forestiere Tătăruși! Ellie White, Whats’up, Corina și Laura Lavric, printre artiștii invitați la eveniment

Ema Roman

Compania Națională de Investiții reabilitează drumurile din Todirești și Mogoșești Siret

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site