RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

„Pietrele vii” din munții României fascinează mapamondul grație fanilor celebrului David Attenborough

Poze cu babele de la Ulmet, județul Buzău, și pietrele vii din Costești, Vâlcea, atrag aprecieri și mesaje de uimire din toate colțurile lumii, după ce au apărut pe pagina de Facebook a fanilor lui David Attenborough. Acesta este un cunoscut naturalist, prezentator de televiziune și conservaționist britanic, autorul celebrelor documentare “Planeta Albastră”, “Life on Earth” și “Our Planet”.

„Aceste pietre enigmatice, cunoscute sub numele de «trovanți» în România, cresc, se mișcă și chiar se reproduc. Ele absorb mineralele din ploaie după fiecare aversă puternică, care se combină cu substanțele chimice deja existente în piatră și produc o reacție și o presiune în interior care în cele din urmă determină piatra să crească și să se reproducă”, este mesajul care însoțește ilustrațiile cu trovanții din România.

Fotografiile au fost postate pe pagina de Facebook „David Attenborough Fans”, pe 25 mai 2023, iar de atunci au strâns peste 12.000 de reacții de uimire și apreciere de pe tot globul și au fost redistribuite de peste 3.000 de membri ai comunității online. Postarea despre atracția turistică din România a adunat, de asemenea, peste 300 de mesaje, multe din partea românilor care țin să-și exprime mândria cu privire la originea acestor forme unice.

„Și unii oameni cred că Pământul nu este viu”, este reacția lui Maralee R. Warren la postarea despre „pietrele vii” din România. „România este o țară minunată cu multe locuri de vizitat și nu este de mirare că Regele Charles a cumpărat proprietăți și vine regulat”, a ținut să comenteze Ion Duda.

  

Despre trovanţii din țara noastră s-a mai scris în presa internaţională de specialitate

Unul dintre cele mai importante site-uri care publică ştiri legate de fenomenele geologice din întreaga lume a publicat un material despre trovanţii din Costeşti, județul Vâlcea, cunoscuţi drept „pietrele vii” ale României. Cei de la „Geology In” vorbesc despre procesul prin care formaţiunile de piatră par să crească şi să se modifice, explicând uimitorul fenomen geologic care duce la formarea acestora.

continuare pe adevarul.ro

Related posts

Pregătiri pentru un eveniment automobilistic la Paşcani!

Ema Roman

Muzică, joc și voie bună la sărbătoarea comunei Lespezi (Foto – Video)

Redacția

Orban, după discursul lui Zelenski: Submediocrii aflaţi din greşeală la putere ne-au facut de băcănie

Redacția
Încarcă...