NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local Social

Peste 30 de voluntari au răspuns apelului public privind igienizarea zonei din apropierea podului peste râul Siret

Apelul Andradei Voicu a strâns în această dimineață peste 30 de persoane, adulți și copii, pe malul râului Siret pentru salubrizarea zonei.

Mobilizarea s-a făcut pe Facebook, iar News FM s-a ocupat cu promovare în FM. Voluntarii și-au dat întâlnire într-o parcarea de unde s-au îmbarcat în mașini și au plecat spre zona podului  de peste râul Siret.

Ajunsi acolo, voluntarii au constat peisajul dezolant în care gunoaiele menajere și deșeurile provenite din amenajările locuințelor erau aruncate pe malurile râului Siret. În zona nu există pancarte de atenționare privind interzicerea aruncării deșeurilor, iar polițiștii locali nu par să considere această situație ca fiind una importantă.

De altfel, autoritățile publice locale, județene sau naționale par să nu cunoască această situație. Dezinteresul a făcut ca zona să devină insalubră, fiind un real pericol pentru sănătatea celor care merg la pescuit sau vara la scăldat. Asta deoarece, cioburile de sticlă, bucățile de faianță, sticlele de bere, dozele de aluminiu, seringile sau prezervativele erau aruncate la întâmplare prin zonă.

  

Acțiunea a fost un succes. Au fost necesare două remorci pentru a căra gunoaiele culese de voluntari.

În sprijinul acestora au sărit câteva societăți comerciale din Pașcani care au oferit saci menajeri și mănuși, dar și gustări și băuturi calde participanților. Este vorba despre Viosand, Procolectarea, Eco Salubritate, Creative Print și Restaurantul Retro.

Advertisements

Related posts

Altarul de vară din Parohia Poienița va fi sfințit de ÎPS Teofan

Oana Cordoneanu

Gravidele, testate pentru depistarea HIV

Redacția

ANM: Vremea va fi din ce in ce mai rece, iar de sâmbătă temperaturile vor ajunge chiar şi la valori negative noaptea

Redacția
Încarcă...