NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Persoanele gay nu ar trebui să facă parte din Biserica Catolică, susţine Papa Francisc

 

Papa Francisc este “îngrijorat” în legătură cu ceea ce el numeşte “problema serioasă” a homosexualităţii, declarând într-un interviu publicat sâmbătă că să fii gay este “o modă” la care este predispusă şi Biserica Catolică, scrie The Guardian. “Problema homosexualităţii este una foarte serioasă care trebuie discutată cu candidaţii de la început”, a declarat suveranul pontif.

 

“În societăţile noastre pare că homosexualitatea este la modă şi acea mentalitate influenţează şi viaţa bisericii”, a declarat el în cartea Puterea Vocaţiei, publicată în Italia sâmbătă. “Este ceva de care sunt îngrijorat, pentru că poate la un moment dat nu a primit atât de multă atenţie”, afirmă el în carte, o transcriere a unui interviu care va fi publicat în 10 limbi.

Biserica Catolică vede homosexualitatea ca fiind un păcat. Viziunea suveranului pontif privind homosexualitatea nu este una nouă. Un ordin privind pregătirea preoţilor Bisericii Romano-Catolice din 2016 subliniază importanţa abstinenţei sexuale şi interzice persoanelor gay sau celor care susţin “cultura gay” să facă parte din Biserică.

 

continuare pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Ruginoasa:Confruntarea Vălenilor și Delenilor a fost evitată și în acest an (VIDEO)

Marius Parteni

Incendiu la o casă din localitatea Topile

Ema Roman

O mână de ajutor pe ger năprasnic. Oamenii străzii adăpostiți de frig în spital

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site