RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Persoanele fizice autorizate nu mai au voie să lucreze cu zilieri

O modificare legislativă ce va intra în vigoare pe 17 iunie a declanşat o adevărată revoltă printre producătorii agricoli. Persoanele fizice autorizate nu mai au voie să lucreze cu zilieri și sunt obligate să angajeze pe bază de contract pe toți cei cu care lucrează. Asta înseamnă taxe mai mari la stat. Inspectorii de Muncă se pregătesc de controale în tot județul și amenință cu amenzi de până la 20 de mii de lei.

Chirilă Grigorescu are trei solarii și lucrează frecvent cu doi, trei consăteni pe care îi plătește cu 50 de lei pe zi. De la jumătatea lunii iunie, acești oameni trebuie să aibă contract. Bărbatul nu a înțeles noua lege: ”Eu dacă am nevoie un om, îl angajez acum o săptămână şi pe urmă ce fac cu el, îi desfac contractul de muncă, nu? Şi pe urmă când îmi trebuie iar îl angajez o săptămână? Pe urmă iar îi desfac contractul de muncă? Chiar nu înțeleg”, a spus legumicultorul.

Derutați sunt și alți legumicultori care apelează la zilieri. ”O să dăm faliment şi nu o să mai putem munci. Aducem din afară”, a spus un alt legumicultor.

  

După ce legea va intra în vigoare, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă vor începe controalele. Amenda maximă în cazul persoanelor fizice autorizate este de 20 de mii de lei. De la începutul anului, la Inspectoratul Teritorial de Muncă au fost înregistraţi două mii de zilieri, iar anul trecut au fost 14.000.

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Guvernul urmează să aprobe acordarea unui ajutor de 700 de lei pensionarilor cu venituri sub 2.000 de lei

Redacția

Colonelul (R) Ioan Cotună Pantazi înmormântat cu onoruri militare: “Rămas bun nea Jenică”! (VIDEO)

Marius Parteni

Numar de telefon non stop la Socola, pentru pacientii cu probleme psihice

Redacția
Încarcă...