RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Elevii de la Liceul din Hălăucești au fost pe urmele lui Sadoveanu la Hanul Ancuţei

Asa ar putea fi intitulată activitatea elevilor din clasa a XIIa A de la Liceul Teoretic „Bogdan Vodă din Hălăuceşti” desfăşurată pe 5 noiembrie.  

La iniţiativa doamnei profesor de limba romnă, Luminţa Călin, elevii care se pregătesc pentru bacalaureatul din 2015 au acceptat provocarea de a se intrece intr-un concurs pe tema operei lui Mihail Sadoveanu „Hanul Ancuţei”, juriul fiind format din alte cadre didactice ale liceului. Tot farmecul acestei întreceri a constat în faptul că locaţia aleasă pentru desfăşurare a fost chiar în locul unde marelui scriitor naţional îi plăcea să zăbovească, adică la han. Mai întâi elevii şi-au reîmprospătat cunoştinţele despre viaţa şi opera lui Sadoveanu, după care fiecare dintre cele trei echipe participante s-au străduit să demonstreze că îi cunosc opera lui M. Sadoveanu „Hanul Ancuţei”.

Atmosfera oferită de decor i-a întors pe tineri pentru căteva momente în timp. Chiar dacă o echipă s-a detaşat, căştigători au fost toţi participanţii care şi-au consolidat cunoştinţele şi au fost răsplătiţi cu plăcinte calde şi ulcioare. Reuşita acestei activităţi de sărbătorire a marelui Sadoveanu este un motiv pentru a transforma acest gen de activitate inedită într-o tradiţie. 

  

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

10 comunități din Iași beneficiază de finanțări din PNRR dedicate centrelor comunitare integrate! ( P)

Redacția

Comunicat de presă: Cupa Municipiului Paşcani la tenis de câmp

Redacția

Aeroportul Iași doboară un nou record propriu: peste 380.000 de pasageri în 2015 și este pentru prima dată în istoria sa pe podiumul aeroporturilor regionale

Redacția
Încarcă...