NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pașcaniul în pragul unei crize fără precedent: PSA la un pas de a închide Stația de Epurare din cauza ApaVital

ApaVital este la un pas să lase fără apă întreg municipiul Pașcani, indiferent că beneficiarii de servicii au sau nu contracte încheiate. În această situație se va ajunge dacă operatorul județean nu va face cât mai urgent plata pentru serviciile de epurare, către societatea Prest Serv Apa, care nu are bani să își achite factura la energie electrică.

 

ApaVital datorează operatorului local aproximativ 2,1 milioane lei pentru serviciile de epurare a apei uzate, bani pe care au refuzat să îi achite din diferite motive. În tot acest timp PSA Pașcani este amenințată cu sistarea furnizării energiei electrice, pentru că înregistrează un debit de 400.000 lei.   

  

 Situația a fost discutată în cadrul unei ședințe cu ușile închise care a avut loc astăzi de la ora 11.00 la Primăria Pașcani. Primarul Dumitru Pantazi, comandantul Poliției Pașcani, șeful Poliției Locale, secretarul Mircea Zuzan și președinții comisiilor de speciliatate din cadrul legislativului local, au discutat despre pericolul la care este expus municipiul.

Concluzia a fost aceea ca reprezentanții societății să demareze formalitățile de notificare a operatorului județean, iar în cazul în care refuză aceștia să fie acționați în judecată.

 Tot astăzi s-a discutat și despre pașii pe care Consiliul Local și Primăria trebuie să îi facă pentru ca Prest Serv Apă să preia delegare serviciului. Primarul Dumitru Pantazi urmează ca în perioada următoare să se deplaseze la Iași pentru a semna pentru ieșirea din ARSACIS.

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Primăria exclude presa locală de la achiziția pentru publicitate în presa locală! (DOC)

Răzvan Grecu

Liberalul Bodoașcă consideră că Pașcaniul este neadministrat și că pășcănenii sunt sfidați, după ce viceprimarul Gabriela Nedelcu a dispărut o zi de la muncă!

Răzvan Grecu

Automotorul produs de „Electroputere VFU” scos în teste pe calea ferată

Arteni Denisa Mădălina

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site