RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
LocalPoliție

Pașcani: Ce au surprins camerele de supraveghere de la punctele de colectare a deșeurilor (Video)

Câteva imagini video cu exemple „așa nu”, surprinse de camerele montate la platformele de depunere a deșeurilor, au fost postate pe pagina de Facebook a Poliției Locale Pașcani. Pe acestea se poate vedea cum cetățenii depozitează deșeurile lângă pubele, ba chiar din categoria celor voluminoase (saltele). Cele din urmă trebuie transportate la Serele Municipale, de pe strada Crinilor.

„Nu uitaţi că domeniul public nu este groapă de gunoi! Facem apel către voi, cetăţenii municipiului, să NU mai depozitaţi deşeuri pe spaţiul public! Avem toleranță zero față de cei ce abandonează deșeuri pe stradă, pe spațiile verzi sau la baza stâlpilor de iluminat. Continuăm să exemplificăm încălcări ale regulilor de depozitare a deșeurilor.

Administrația publică locală din Pașcani caută prin măsurile adoptate ca gunoiul să fie mai bine colectat selectiv. Însă, pubele montate special pentru selectarea deşeurilor menajere sunt deseori răvăşite de oamenii fără adăpost sau lângă ele utilizatorii abandonează tot felul de deșeuri. Zona din jurul containerelor nu e întotdeauna într-o stare de curăţenie corespunzătoare. Reamintim utilizatorilor că:

-Deșeurile voluminoase gen saltele se depun la punctele de colectare DOAR în zilele campaniilor de colectare deșeuri voluminoase, în restul anului trebuie duse/depuse la Serele Municipale.

  

-Deșeurile din carton/hârtie se depun în pubelele de culoare albastră”, potrivit postării de pe pagina Poliției Locale.

Nerespectarea regulilor poate duce la aplicarea de amenzi, între 100 și 5.000 de lei.

Reamintim că, administrația locală face demersuri în continuare pentru informarea cetățenilor cu privire la modul în care se realizează corect colectarea selectivă. Cea mai recentă măsură a fost instalarea de panouri informative la punctele de colectare a deșeurilor.

VIDEO

VIDEO

VIDEO

VIDEO

Related posts

Autocar din Iași, implicat într-un grav accident, în Germania. 11 persoane rănite, dintre care trei sunt în stare gravă (FOTO)

Redacția

Locuri de muncă în Pașcani – Refuzi un loc de muncă? Pierzi ajutorul social

Redacția

Un șofer de autobuz beat a accidentat grav o fetiță de 15 ani pe trecerea de pietoni, în Iași. Adolescenta, în stare critică la spital

Redacția
Încarcă...