RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Partidul lui Viktor Orbán, „pachet de apărare a suveranităţii” împotriva unor posibile influenţe străine

Partidul FIDESZ, controlat de premierul ungar Viktor Orbán, intenţionează să prezinte 25 de amendamente legislative într-un aşa-numit „pachet de apărare a suveranităţii” împotriva unor posibile influenţe străine, în special în cazul partidelor şi al presei, relatează Agerpres.

„Independenţa Ungariei trebuie apărată cu toate instrumentele pentru a face imposibile încercările străine de a influenţa (afacerile interne ale Ungariei)”, a declarat duminică Mate Kocsis, liderul grupului parlamentar al FIDESZ, la postul public de radio Kossuth.

Potrivit lui Kocsis, Fidesz, condus de premierul (ultranaţionalist) Viktor Orban, ar urma să prezinte un pachet legislativ care ar viza politicieni, partide, organizaţii neguvernamentale şi mass-media care primesc sprijin din străinătate.

Deşi deocamdată nu se cunoaşte conţinutul concret al respectivului proiect de lege, conform portalului 444.hu, Fidesz a justificat acest proiect prin faptul că, la alegerile precedente, unele partide de opoziţie ar fi primit sprijin din străinătate.

  

Mate Kocsis a dat de înţeles că modificările avute în vedere ar obliga toate mişcările civice care participă la alegeri să se supună aceloraşi norme de audit, de funcţionare şi de finanţare care se aplică partidelor politice oficiale.

Ambasadorul SUA în Ungaria, David Pressman, a reacţionat afirmând că „este foarte periculos să sugerezi că puterile străine vor să se amestece în afacerile interne ale Ungariei”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Olanda, prima echipă calificată în sferturile Cupei Mondiale 2022, după ce a învins SUA cu 3-1

Redacția

MAE anunță că România susține suspendarea vizelor pentru turiștii ruși

Redacția

Primăria Timişoara vinde maşina unui fost director implicat în mai multe scandaluri / Autoturismul a fost parcat multă vreme ilegal cu voie de la fosta conducere

Redacția
Încarcă...