NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Parlamentarii pregătesc uniforme şcolare pentru toţi elevii

Elevii din învăţământul preşcolar şi preuniversitar de stat şi privat ar putea fi obligaţi să poarte uniforme, potrivit unei iniţiative legislative depuse de un grup de deputaţi PSD care spun că vor evitarea situaţiilor „în care fetiţele care poartă fuste scurte atrag privirile băieţilor”.

  


Proiectul de lege modifică Legea nr. 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ.

Potrivit iniţiativei, modelele uniformelor şi semnele distinctive se stabilesc de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ împreună cu consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentativ al părinţilor şi cu consultarea reprezentanţilor elevilor.

Elevilor care provin din familii cu venituri reduse li se pot acorda, la cerere, burse de ajutor social pentru achiziţionarea acestor uniforme, stipulează proiectul.

În expunerea de motive, iniţiatorii argumentează că implementare acestei măsuri conduce la prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli, la impunerea „unei anumite discipline, respect şi bun gust”, la evitarea ”discriminării dintre elevii săraci şi cei care provin din familii înstărite”, la promovarea egalităţii de şanse şi la „menţinerea decenţei, evitându-se situaţiile în care fetiţele care poartă fuste scurte atrag privirile băieţilor din clasă sau din şcoală”.

Citește articolul integral pe Gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Unii părinţi ai copiilor internaţi cu sindromul hemolitic-uremic vor să dea statul în JUDECATĂ

Redacția

ANUNȚ PUBLIC

Redacția

Camera Deputaţilor: disciplina ”Noţiuni de prim ajutor”, introdusă în şcoli

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site