RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Parcul de joacă din spatele blocului C5 a fost desființat. Primarul s-a închis în birou și a refuzat discuția cu cetățenii nemulțumiți. Oamenii lăsați să își rezolve singuri problemele

 

Municipiul Pașcani are începând de astăzi mai puține parcuri pentru copii. Angajații unei firme din Argeș au început de la primele ore ale dimineții să desființeze parcul din spatele blocului C5 din zona deal. Accesoriile cu care acesta era dotat au fost mutate în zona pieții din deal, pe un teren unde administrația condusă de Dumitru Pantazi a aprobat înființarea primului parc de joacă din mandatul de primar al actualului edil.

 

  

Nimic nu l-a sensibilizat pe cel care conduce destinele acestei comunități. Opiniile oamenilor expuse în plan public prin intermediul postului Actualitatea Tv și site-ul newspascani.com, nu au fost motive care să îl facă pe Pantazi să revină asupra deciziei. Astăzi oamenii nemulțumiți au venit la Primărie, să discute cu primarul, însă acesta nu a avut timp pentru ei. În loc să coboare, să ia act de problemele și opiniile acestora, Dumitru Pantazi l-a trimis pe viceprimarul Vasile Axinte să discute cu ei, dar ferit de ochii presei.         

De la primele ore ale dimineții, opt pășcăneni s-au prezentat la Primăria Pașcani pentru a cere explicații autorităților de ce este desființat parcul de joacă pentru copii. Aceștia sunt de părere că totul a fost plănuit, astfel încât la ora la care încep operațiunile de demontare mare parte a locatarilor din zonă să nu fie acasă.  

”Din dispoziția primarului, de azi dimineață pe strada Mihail Kogălniceanu în fața la Blocul C5, se distruge parcul de joacă pentru copii. Nu știm de ce, au venit de dimineață cu Poliția Locală, nu ne-a spus nimeni nimic”, ne-a declarat unul dintre părinții din zonă.

“Vom veni cu copiii la ușa primarului”, amenință oamenii

Locatarii vor parcul de joacă înapoi. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, ei spun că vor veni cu copiii la ușa primarului.”Suntem veniți aici doar noi, opt oameni, pentru că ceilalți locatari sunt plecați la servici și nu știu de ceea ce se întâmplă. Ei au venit dimineață la prima oră (n.r. muncitorii), cu Poliția. Când au să ajungă copiii de la grădiniță sau de la școală și au să vadă că nu mai sunt jucăriile lor în parc, vreau să văd domnul primar ce față va face. O să îi aducem pe copii la ușa lui. Acum doi ani de zile când l-au făcut, cu inaugurare, cu sfințire, au făcut campanie electorală, vreau să știu câte campanii electorale trebuie să așteptăm ca să ne facă din nou parcul?”, ne-a declarat o femeie din blocul C5.

”Zi de zi acolo sunt părinți care supraveghează copiii. Nu s-a întâmplat niciodată ca un copil să fie bătut, măcar îi știam în siguranță, copiii și nepoții noștri. Vrem să știm ce au de gând să facă acolo, pentru că noi am auzit că ar fi vorba de o parcare pentru mașini”, mai susține o locatară din zonă.

Parcul închis, barul nu!

Părinții și bunicii care au vrut să se întâlnească cu primarul cred că problemele din acea zonă nu sunt tratate corect. Ei au dat exemplul barului care funcționează în apropierea parcului.”Acolo în spate se află și un bar de la care avem probleme, din cauza clienților care urinează afară, miroase urât, etc. Barul respectiv de ce nu îl închide, iar parcul da?”, ni s-a plâns o altă femeie de pe strada Mihail Kogălniceanu.

”Vreau să vă spun că în Primărie se află foarte multe afișe publicitare cu BIO și ECO. Vreau să văd și eu unde e ECO și BIO în Pașcani? Să facă un loc de joacă BIO pentru copii”, ne-a mai declarat una dintre femeile nemulțumite.

Accesoriile din parcul din spatele blocului C5 au fost mutate într-o altă locație din zona deal, mai exact în apropierea pieței.  

Primarul s-a ascuns de pășcăneni

După aproximativ o oră de așteptare, viceprimarul muncipiului, Vasile Axinte a venit să discute cu oamenii și nu primarul, așa cum cetățenii își doreau, deși acesta se afla în Primărie.

Vasile Axinte le-a spus cetățenilor faptul că parcul de pe strada Mihail Kogălniceanu nu are autorizație de construcție și că de-a lungul timpului au venit foarte multe plângeri din partea vecinilor de la blocul C4 care spun că noaptea în parcul respectiv adolescenții, și nu numai, consumă alcool, fac gălăgie și mizerie. Mai mult, accesoriile din parc nu au fost achitate de către fosta administrație.

Ca urmare, administrația locală a luat decizia de a desființa parcul de acolo, iar în loc să fie amenajat un spațiu verde cu bănci. La insistențele oamenilor, viceprimarul Axinte le-a propus o nouă soluție. Să facă un sondaj între cetățenii de la blocurile din zonă să îi întrebe dacă sunt de acord cu înființarea unui loc de joacă acolo.

 ”Astăzi s-au prezentat la sediul Primăriei un număr de șapte cetățeni, legat de acel loc de joacă contestat de locatari, unii pro, alții contra. Din punct de vedere legal, acel loc de joacă nu are autorizație de construcție, terenul nu avea carte funciară sau certificat de urbanism. Având și declarațiile de la blocul vecin, legat de zgomotul care se creează acolo între anumite ore, plus seara, pe acel loc de joacă se adună mult tineret care bea, pentru că există acolo în zonă un bar cu fața spre acel loc de joacă. Consilul local a luat decizia de a muta parcul de acolo pe un teren de 900 mp ce este deja împrejmuit și are toate formele legale. Ca să evităm toate discuțiile, cetățenilor le-am spus să facă un sondaj de opinie în cursul aceste săptămâni, să ia semnături de la locatari, iar în situația în care procentul va fi mai mare de 50% pentru a fi construit acel loc de joacă, voi iniția un proiect de hotărâre ca să înfințăm acolo un parc”, ne-a declarat Vasile Axinte, viceprimarul municipiului Pașcani.

Viceprimarul face referire la HCL 96/2013 care prevede la art. 3 că ”se aprobă transferul mobilierului specific parcurilor de joacă pentru copii din  strada Mihail Kogălniceanu, cvartal 18, parcela CAT 478 – în strada Mihail Kogălniceanu (lângă CT 11) cvartal 16, parcela CAT 409/65/5”. 

 

Citește și {loadposition articlescategoryload} – Shortcut

Related posts

Cetățenii nemulțumiți de ApaVital au depus plângere prealabilă la secretariatul Consiliului Local. Urmează plângerea penală pentru abuz în serviciu! (DOC)

Răzvan Grecu

Ședință ADIS pe probleme de salubritate: Taxă de până la 5 lei/persoană din 2016

Marius Parteni

Cetățenii sesizează. Pericol de electrocutare în Parcul Peștișorul!

Marius Parteni
Încarcă...