NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Seceta și Pakmaya îi salvează pe angajații de la Pret Serv Apa. Află de ce!

Puțină lume știe că cei 151 de angajați de la Prest Serv Apa SA nu își iau salariile integral decât foarte rar. În acest an, doar în luna ianuarie angajații societății de apă au primit toți banii cuveniți. În celelalte luni ale anului salariile au fost diminuate cu 20% sau 25% .

Pentru a putea plăti salariile integral, societatea trebuie să aibă și producție dar și încasări. În prețul serviciului de apă și canalizare se află inclus un coeficient de manoperă, din colectarea căruia se constituie fondul de salarii. Dacă acest fond nu este alimentat în întregime, atunci și salariile se plătesc diminuate. Din februarie până în iulie nu s-au făcut suficiente încasări, iar oamenii au trebuit să se mulțumească și cu trei sferturi din salariu.

Abia luna septembrie se anunța una norocoasă pentru angajații de la Prest Serv Apa SA. Datorită caniculei din august, unul dintre cei mai mari consumatori de apă din Pașcani, fabrica de drojdie Pakmaya, a consumat foarte multă apă pentru răcirea utilajelor, crescând astfel încasările și automat și fondul de salarii.

Advertisements
  

În plus, și seceta i-a obligat pe cei care stau la case să consume mai multă apă pentru treburile gospodărești. Încasările societății de apă au devenit astfel suficiente pentru alimentarea fondului de salarii iar oamenii își vor putea primi leafa integral.

Advertisements

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Mesajul unui șofer prins în blocajul din traficul aglomerat din zona centrală!

Marius Parteni

Vreme neobișnuit de caldă pentru finalul de an. Maximele ating 17 grade

Redacția

Cum va fi vremea în Moldova de Sărbători, până pe 5 ianuarie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site