RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Seceta și Pakmaya îi salvează pe angajații de la Pret Serv Apa. Află de ce!

Puțină lume știe că cei 151 de angajați de la Prest Serv Apa SA nu își iau salariile integral decât foarte rar. În acest an, doar în luna ianuarie angajații societății de apă au primit toți banii cuveniți. În celelalte luni ale anului salariile au fost diminuate cu 20% sau 25% .

Pentru a putea plăti salariile integral, societatea trebuie să aibă și producție dar și încasări. În prețul serviciului de apă și canalizare se află inclus un coeficient de manoperă, din colectarea căruia se constituie fondul de salarii. Dacă acest fond nu este alimentat în întregime, atunci și salariile se plătesc diminuate. Din februarie până în iulie nu s-au făcut suficiente încasări, iar oamenii au trebuit să se mulțumească și cu trei sferturi din salariu.

Abia luna septembrie se anunța una norocoasă pentru angajații de la Prest Serv Apa SA. Datorită caniculei din august, unul dintre cei mai mari consumatori de apă din Pașcani, fabrica de drojdie Pakmaya, a consumat foarte multă apă pentru răcirea utilajelor, crescând astfel încasările și automat și fondul de salarii.

  

În plus, și seceta i-a obligat pe cei care stau la case să consume mai multă apă pentru treburile gospodărești. Încasările societății de apă au devenit astfel suficiente pentru alimentarea fondului de salarii iar oamenii își vor putea primi leafa integral.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Pantazi și Jitaru pun pumnul în gura funcționarilor și a consilierilor, pe legea salarizării unice!

Marius Parteni

Bodnar de la PLUS: „Cu cât primarul se implică mai puțin, cu atât investiția este mai bună!”

Răzvan Grecu

Va fi înfiinţată ora de întrebări pentru primari şi viceprimari

Redacția
Încarcă...