NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Parc pe modelul Palas, în proiect la Târgu Frumos. Investiţia se ridică la peste 300.000 lei (Foto)

Primăria oraşului Târgu Frumos se ocupă în această perioadă de un proiect important pentru dezvoltarea comunităţii.

 

 

 

Acesta a fost aprobat în şedinţa de la sfârşitul lunii trecute şi are în vedere reamenajare a parcului “Ing. Dan Dumitrachi”. Proiectul cuprinde o modificare a spațiilor verzi, un sistem complet automatizat de irigații in parc, gazonare, vor fi plantați arbori si plante noi, se vor pava aleile, toate acestea sub un iluminat arhitectural nou.

Lucrările au început deja şi sunt la stadiul de amenajare a terenului şi pregătirea acestuia pentru instalaţiile de irigaţie.

“Ne ocupăm de parcul Dan Dumitrache unde sperăm după viziunea noastră şi a proiectanţilor cu care am colaborat foarte bine, că o să fie un mic paradis din Târgu Frumos”, a precizat primarul Ionel Vatamanu.

Valoarea investiţiei se ridică la 431.000 lei şi este acoperită cu bani din bugetul local. Primarul Ionel Vatamanu şi-a propus să reducă costurile la puţin peste 300.000 lei, ceea ce presupune o economie vizibilă.

Pietonalul va fi reabilitat, iar aleile vor fi pavate cu piatră de calcar alb şi arbuşti ornamentali. Edilul spune că s-a inspirat după modelul grădinii de la Palas Iaşi.

Aşadar parcul Dan Dumitrachi ar urma să arate mai mult decât atractiv pentru târgoveţi şi nu numai. Şi cetăţenii din Hârlău frecventează des zona, iar acum vor avea un motiv în plus să viziteze parcul din Târgu Frumos. 

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Asociația Asirys Târgu Frumos: Cum să te comporți în preajma persoanelor nevăzătoare (Video)

Ema Roman

Activități culturale dedicate poetului Mihai Eminescu la Biblioteca din Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Locuri de parcare scoase la licitație, la Târgu Frumos

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site