NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Parazăpezi şi GPS pentru utilajele de deszăpezire

Conducerea Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) Iaşi intenţionează ca în acest an să facă unele investiţii pentru mărirea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice din judeţ, dar şi pentru eficientizarea acţiunilor de deszăpezire. Primele propuneri vizează achiziţia de parazăpezi, acele panouri din metal care se pun la 30-40 de metri de axul drumului, în lateral, pentru a opri zăpada viscolită.

 „Aş vrea ca în toamna acestui an, odată cu încheierea unui nou contract pentru iarna 2013-2014, să achiziţionăm măcar 1.000 de metri liniari de parazăpezi, în condiţiile în care astăzi avem 1.600 metri liniari la nivelul judeţului, pentru o reţea de 1.050 km de drum, adică mai puţin de 0,5 la sută. La ce drumuri avem la nivelul judeţului, ar trebui să punem aceste parazăpezi peste tot. Cred că o să împărţim mai mult în curbe şi acolo unde avem cele mai multe probleme”, a declarat Daniel Minciună, directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi. Tot în toamna acestui an, la următorul contract, cei de la Drumurile Judeţene vor să mai propună achiziţia unor sisteme de supraveghere tip GPS, care să fie montate pe utilajele proprii.„Dacă vom monta aceste echipamente pe toate utilajele noastre, atunci vor fi mult mai eficiente intervenţiile şi vom putea supraveghea deszăpezirea mult mai bine decât am făcut-o anul acesta, având în vedere că suntem şi foarte puţini în instituţie”, a mai spus Daniel Minciună.

sursa evenimentul de iasi

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada Bogdan Vodă din Târgu Frumos

Redacția

Raport al Primăriei. De ce nu au pășcănenii încredere în asociațiile de proprietari: acestea funcționează la limita legii și nu au bani în conturi! (DOC)

Oana Cordoneanu

Vremea se răcește în toată țara începând de vineri. Va fi ceață în multe zone

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site