NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

„Aleea plozilor”, singura stradă de pe Aerodrom cu rețea nouă de distribuție a apei ! Lucrarea nu a fost aprobată de Consiliul Local!

Astăzi a fost oprită furnizarea apei potabile în zona deal a municipiului și în cartierele Sodomeni, Boșteni, Vatră și Aerodrom. Motivul nu a fost o defecțiune, ci o lucrare de interconectare a unei rețele noi de distribuție a apei potabile, la magistrala orașului. Anunțul a fost făcut încă de ieri de operatorul ApaVital Iași, iar astăzi lucrările au fost demarate așa cum a fost programat.

Reporterii Actualitatea TV au mers la fața locului pentru a se documenta cu privire la noua rețea de distribuția a apei, mai ales că o astfel de investiție nu a fost nici anunțată oficial de operator sau de Primărie, și nici aprobată de Consiliul Local.

În mod surprinzător, noua conductă de distribuție a apei potabile este amplasată pe strada Aleea Calea Iașului, de pe Aerodrom. Aici locuiesc ambii copii ai primarului Dumitru Pantazi, iar acum această alee înfundată este în plin proces de modernizare.

Consilierii locali au aprobat în octombrie 2017 indicatorii tehnico-economici ai investiției, iar conform documentației nu au fost prevăzute lucrări de alimentare cu apă pe acea stradă. Investiția are o valoare de 2 milioane de lei, iar din acești bani se vor asfalta 774 de metri de stradă, se vor amenaja trotuare și se va înființa o canalizare pentru apele pluviale.

Dragoș Ionescu, dirigintele de șantier angajat de municipalitate nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a explica cine, de ce și cum a luat decizia montării unei rețele noi de distribuție a apei potabile.

Nici reprezentantul ApaVital la Pașcani, Gheroghe Vlasie nu a dorit să comenteze acest subiect, însă Mihai Doruș a dat o explicație în ultima ședință de Consiliu Local.

„Am fost și eu pe strada Calea Aleea Iașului. Acolo va trebui să facem branșamente individuale noi. Strada este prinsă cu lucrări în POIM2, însă dacă acestea au fost deja realizate, contravaloarea lor va fi relocată într-o altă zonă din Pașcani”, a spus Mihai Doruș, directorul general al ApaVital S.A.

Reamintim că ceilalți locuitori ai cartierului Aerodrom așteaptă de mai bine de 20 de ani ca străzile lor să aibă rețea de apă și canalizare, dar și să fie asfaltate.

Primarul Dumitru Pantazi nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a explica cum şi cine a decis efectuarea lucrărilor de montare a unei rețele noi de distribuție de apă, pe strada pe care locuiesc copiii săi, și cât au costat acestea.

Advertisements

Related posts

Primarul X: Pantazi se plânge de birocrație în timp ce Pașcaniul a bătut pasul pe loc în 2017 la capitolul dezvoltare

Marius Parteni

Problema pubelelor pentru locuitorii de la case va fi rezolvată în perioada următoare

Răzvan Grecu

Primarul propune modificarea regulamentului de aplicare a taxei de salubrizare pentru a compensa sumele impuse paușal. Un consilier din opoziție a explicat că prevederea există, dar nu este aplicată!

Răzvan Grecu
Încarcă...