RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Papa Francisc vine la Iaşi. O vizită istorică: pentru prima dată un papă ajunge aici

Vizita înaltului prelat va avea loc la sfârşitul lunii mai. Detaliile acesteia sunt stabilite în aceste zile, la Bucureşti dar şi la Iaşi. Vizita are loc la exact 20 de ani de la prima vizită a unui papă în România, o vizită care a fost premieră mondială: papa venind într-o ţară majoritar ortodoxă.

 

  

Mai multe vizite ale reprezentanţilor oficiali ai Vaticanului din România făcute la Iaşi în cursul zilei de ieri au anunţat, conform surselor „Ziarului de Iaşi“, o vizită pe care Papa Francisc urmează să o realizeze în România la finalul lunii mai. Acesta urmează să viziteze atât Capitala, cât şi regiunile istorice ale ţării, unde comunităţile catolice sunt pregnante, o astfel de oprire urmând a fi făcută şi la Iaşi. Deşi nu se cunosc detalii ale vizitei Papei Francisc, se cunoaşte faptul că invitaţia a primit-o în mai multe rânduri din partea comunităţii catolice din România, inclusiv la ultima vizită efectuată de episcopii din România la începutul lunii noiembrie la Vatican.

În urma acelei vizite, arhiepiscopul de Bucureşti, Ioan Robu, a declarat că „Papa Francisc este foarte hotărât şi aşteaptă să vină în România“. După aceeaşi vizită de la Vatican, episcopul de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, declara presei că vizita Papei Francisc era programată pentru începutul lunii mai, dar partea românâ a solicitat amânarea fiindcă pe 9 mai va fi organizat un important summit european. La Iaşi au avut loc în cursul zilei de ieri vizite atât la Episcopia Romano-Catolică, cât şi la Primăria Municipiului Iaşi, pe această temă, reprezentanţii ambelor instituţii precizând că vor oferi mai multe detalii în zilele care urmează.

În luna mai se împlinesc 20 de ani de când Papa Ioan Paul al II-lea vizita Bucureştiul, fiind un moment istoric: presa internaţională a vremii relata că era prima vizită de la Marea Schismă din 1054 a unui papă într-o ţară cu o populaţie majoritar ortodoxă. 

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

ISU Iași: Sfaturi pentru evitarea producerii arderilor necontrolate

Redacția

BILANȚ ce te strânge în spate! 338 copii din Iaşi au fost abuzați în primele șase luni din an

Redacția

Incep disponibilizarile la Oficiile Postale din Pascani

Redacția
Încarcă...