RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi se joacă cu consilierii: Metodologia de facturare repusă pe masa aleșilor, în forma prezentată înainte de campanie

Șefii Primăriei Pașcani nu mai așteaptă finalul negocierilor dintre reprezentatul ApaVital și consilieri, pe marginea viitorului proiect ce privește metodologia de facturare a serviciilor de apă. Edilul municipiului va introduce proiectul, care a fost discutat și în luna mai, pe ordinea de zi a ședinței din această lună.

Asta în condițiile în care un comunicator din partea ApaVital a convocat aleșii locali la trei ședințe pentru a stabili o formă a proiectului. Conform unor informații, Dumitru Pantazi va introduce proiectul în forma prezentată pe site-ul instituției spre dezbatere în luna august. Conform acestuia, singurul scop este acordarea cetățenilor unui nou termen limită în care să se constituie în Asociații de Proprietari, dacă doresc facturi/convenții individuale.

  

Astfel, cei care își doresc și după 31 decembrie 2016, convenții individuale trebuie să fie constituiți într-o asociație de proprietari, iar contractul dintre operator și locatari să fie semnat prin intermediul unei asociații. 

O altă prevedere îi obligă pe cetățenii care își doresc astfel de convenții să aibe datoriile (debite și penalități) achitate integral la data intrării în vigoare a convențiilor de facturare individuale.

De citirea apometrelor, calcularea și repartizarea consumurilor de apă din apartamentele cetățenilor se vor ocupa reprezentanții asociației de proprietari, care vor transmite lunar către ApaVital consumurile pentru a se putea elibera facturi.

În cazul în care reprezentantul asociației de proprietari nu își îndeplinește obligația de a preda lunar tabelul cu defalcarea consumurilor de apă și facturarea indiviuduală a acestora se va efectua de către operator în baza numărului de persoane din condominium, ultimul declarat de asociația de proprietari.

Dacă situația se repetă timp de două luni, operatorul va renunța unilateral la facturarea individuală, urmând ca din luna imediat următoare să revină la facturarea colectivă către asociația de proprietari. Diferențele de apă vor fi repartizate în mod egal fiecărui apartament din blocul respectiv. În aceste condiții nu se știe cum va rămâne cu inițiativa consultantului plătit de către ApaVital pentru a purta discuții cu aleșii locali.

 

Conform unei informaţii furnizate de Gheorghe Vlasie, consultantul ApaVital, operatorul ieşean ar fi transmis o adresă către municipalitate, solicitând ca metodologia de facturare individuală să nu fie supusă dezbaterii, în această formă, decât după ce negocierile vor fi finalizate.

În replică, purtătorul de cuvânt al Primăriei, nu a confirmat existenţa unei astfel de adrese. 

 

Related posts

84 misiuni pirotehnice în județul Iași, în primele 5 luni ale anului

Redacția

Consilierul liberal Diana Acsinte propune ca legislativul să renunţe la hârtie, pentru formatul electronic

Răzvan Grecu

Încă o dovadă că achiziția autobuzelor second hand este suspectă! Contractul se va semna săptămâna viitoare, dar autobuzele au sosit deja! (Video)

Marius Parteni
Încarcă...