RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi îl vede vinovat pe Crăciunescu că a reclamat la DNA cazul „AgroComplex”. Uită de decizia instanței prin care municipalitatea are de recuperat 130.000 de lei

 

Primarul Dumitru Panatazi a făcut ieri seară o declarație care lasă loc de interpretări. Acesta a acuzat consilierii PNL că și-au făcut un obicei din a face denunțuri. Pentru a justifica această acuză, primarul a făcut referire la dosarul „AgroComplex”, cercetat de DNA Iași.

  

 

Acesta s-a arătat supărat pe fostul primar Grigore Crăciunescu pentru că a sesizat procurorii DNA cu privire la faptul prin care societatea AgroComplex Lunca Pașcani S.A., a beneficiat de o scutire nelegală a chiriei, pe mai mulți ani de zile, pentru terenul în suprafață de 60 de hectare din cuva barajului.

„Constat că a devenit, din partea celor de la PNL, o obișnuință din a face denunțuri, așa cum și Crăciunescu a făcut un denunț și a purtat pe drumuri 32 de persoane sau 33, cheltuind bani ca în final să se stabilească nevinovăția acelor persoane ”, a spus Dumitru Pantazi într-un interviu acordat televiziunii sale favorite. 

Procesul s-a terminat anul trecut, iar magistrații au stabilit că municipalitatea a fost păgubită de firma primarului Dumitru Pantazi cu suma de aproximativ 130.000 de lei. Vinovați au fost găsiți doi funcționari publici, care au contribuit la intervenția prescripției dreptului la acțiune pentru recuperarea acestor bani de la societatea actualului primar.

Fostul secretar Mircea Zuzan a fost condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu măsura suspendării executării pedepsei și la plata prejudiciului de 130.000 de lei, în timp ce Nicoleta Negrescu, funcționar în cadrul Primărie, a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Cu toate acestea, primarul Dumitru Pantazi crede că sesizarea procurorilor DNA în dosarul „AgroComplex” a fost o greșeală pentru că a purtat pe drumuri 33 de persoane.

 

 

Related posts

Proiectul privind delegarea serviciului de iluminat public a fost adoptat ilegal!

Răzvan Grecu

Demisie în conducerea administrativă de la CSM Pașcani!

Marius Parteni

Apa va fi oprită marți, în cartierul Fântânele din Pașcani

Redacția
Încarcă...