RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pagubele secetei din judeţ, în cifre

Direcţia Agricolă Iaşi a stabilit, în cursul acestei săptămâni, pagubele financiare provocate de seceta intensivă şi căderea grindinii în judeţ.

Potrivit unui nou raport prezentat ieri, 28 iulie, Prefecturii Iaşi, 42 de comune au fost afectate de caniculă şi 13 comune de grindină, numărându-se 40.000 de hectare de teren agricol compromise, unele în proporţie de 100%. În total, după ce agricultura ieşeană a fost pusă la pământ de furia naturii, pagubele au fost cifrate la suma de 29.179.000 lei. 

Este adevărat că ne bazăm foarte mult pe ramura agriculturii, de aceea urmează să mă întâlnesc cu conducerea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, să mergem în teren şi să discutăm problema irigaţiilor din judeţ. Vrem să deschidem o staţie de pompare pe Siret, pentru că nu avem nimic în zona aceea. Avem o suprafaţă totală agricolă de 257.000 hectare, din care 40.000 au fost calamitate. În continuare, canicula produce pagube, nu este un fenomen care s-a terminat”, a  declarat subprefectul Bogdan Abalaşi. În urma caniculei, cea mai afectată comună este Movileni, cu 3.200 hectare calamitate, urmată de Gropniţa, cu 2.800 hectare. Urmează Ţibăneşti şi Deleni, ambele cu peste 2.000 de hectare calamitate. 

  

sursa ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Nicio dezbatere publică pe tema bugetului, anul acesta, la Primăria Paşcani! Alternativa păşcănenilor este completarea unui chestionar online cu sugestii şi recomandări

Ema Roman

Un nou angajat la Compartimentul Contabilitate și Buget, din cadrul Primăriei Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Fermieri ieșeni, executați silit de ANAF, după ce au încasat subvenții fără drept. Cel mai mare debit este de 1,3 milioane de lei

Redacția
Încarcă...