NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pagubele secetei din judeţ, în cifre

Direcţia Agricolă Iaşi a stabilit, în cursul acestei săptămâni, pagubele financiare provocate de seceta intensivă şi căderea grindinii în judeţ.

Potrivit unui nou raport prezentat ieri, 28 iulie, Prefecturii Iaşi, 42 de comune au fost afectate de caniculă şi 13 comune de grindină, numărându-se 40.000 de hectare de teren agricol compromise, unele în proporţie de 100%. În total, după ce agricultura ieşeană a fost pusă la pământ de furia naturii, pagubele au fost cifrate la suma de 29.179.000 lei. 

Este adevărat că ne bazăm foarte mult pe ramura agriculturii, de aceea urmează să mă întâlnesc cu conducerea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, să mergem în teren şi să discutăm problema irigaţiilor din judeţ. Vrem să deschidem o staţie de pompare pe Siret, pentru că nu avem nimic în zona aceea. Avem o suprafaţă totală agricolă de 257.000 hectare, din care 40.000 au fost calamitate. În continuare, canicula produce pagube, nu este un fenomen care s-a terminat”, a  declarat subprefectul Bogdan Abalaşi. În urma caniculei, cea mai afectată comună este Movileni, cu 3.200 hectare calamitate, urmată de Gropniţa, cu 2.800 hectare. Urmează Ţibăneşti şi Deleni, ambele cu peste 2.000 de hectare calamitate. 

  

sursa ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Deepcentral înlocuiește Trupa Maxim de Zilele Municipiului

Ema Roman

Furnizarea apei potabile este întreruptă în localitatea Sodomeni

Redacția

Patru blocuri și cămine din Pașcani au datorii foarte mari la RAGCL. Vremea se mai încălzește, iar pășcănenii nu vor primi încă căldură

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site