NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Galerii foto cu cele mai importante personalități culturale ale Pașcaniului, regăsite pe pagina de FACEBOOK a Casei de Cultură

Iubitorii mediului online au de acum încolo ocazia să descopere unele dintre cele mai valoroase fotografii din arhiva Casei de Cultură și totodată să afle despre evenimentele culturale din Pașcani, chiar de pe pagina de facebook a instituției.

Aici ei pot găsi totodată și poze sau tablouri extrem de valoroase ale unor personalități importante născute în municipiul nostru. Este vorba despre scriitorul Mihail Sadoveanu, învățătorul Mihai Busuioc, amintit de marele prozator în opera sa, și academicianul Constantin Ciopraga. Printre pozele vechi și foarte rare, puse la dispoziție online cititorilor, se află și ultima fotografie făcută lui Sadoveanu, cu doar o săptămână înainte ca acesta să se stingă din viață.

,,Mulțumim în mod deosebit familiei Ciopraga, care ne-a pus la dispoziție aceste fotografii, și iată noi ne vom strădui de fiecare dată să lăsăm pe pervaz câte o știre importantă, sperând să avem cât mai mulți vizitatori. Cu toate acestea, noi facem acest demers în special pentru concetățenii noștri plecați în străinătate, iar pe toți aceia din oraș îi îndemnăm să ne descopere prin prezența lor aici, la Casa de Cultură.”, a declarat directoarea instituției, Mărioara Preutu.

La lista de prieteni a paginii se adaugă zilnic utilizatori noi, atât din Pașcani, cât șin alte localități din țară, evidențiindu-se astfel curiozitatea crescândă a multor români de a descoperi evenimentele care se petrec în orașul nostru.  

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

53 corpuri de mină antitanc descoperite la Târgu Frumos

Redacția

Lecţia de omenie predată de o familie de ieşeni: „Nu a fost uşor. Sunt oameni pe care nu-i ajută nimeni“

Redacția

PLANTA care îți LUMINEAZĂ casa de Crăciun. LEGENDA din jurul ei a pornit din AMERICA de SUD

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site