NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Îndemnurile polițiștilor pășcaneni:„NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR!”și “ALEGE VIAȚA!”

Polițiștii pășcăneni au organizat astăzi, în colaborare cu o societate de asigurări și cu un ONG, două campanii de prevenire a furturilor auto și respectiv a accidentelor rutiere. Prima campanie desfășurată la nivel național în perioada august-septembrie 2012, de către Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi GroupAma Asigurări poartă sloganul „NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR!”.

Campania „NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR!” are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor de şi din autoturisme, se înscrie în prioritatea naţională „Prevenirea furturilor” şi abordează unul dintre genurile de infracţionalitate care au un aport important la situaţia operativă.

Acest nou demers reprezintă o continuare a protocolului de colaborare iniţiat în 2011 între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Groupama Asigurări S.A. la lansarea campaniei „Fii precaut, hoţii nu dorm”

  

“Vom înmâna 1000 de pliante și vom lipi 20 de afișe în locurile de interes public, la sediile asociațiilor de proprietari și locatari și vom explica cetățenilor cum să facă să nu cadă victime unor astfel de infracțiuni. Activitatea va fi derulată pe parcursul a două luni: august și septembrie pe toată raza municipiului Pașcani. Astăzi participă la această acțiune 5 polițiști de proximitate și reprezentanți ai Grupama Asigurări “ a declarat Giani Mahu, agent Poliție de Proximitate.

Cea de a doua acțiune a polițiștilor a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și a fost făcută în colaborare cu Asociația pentru Protecția Victimelor Accidentelor Rutiere. Conform reprezentanților acestui ONG, astăzi s-au distribuit în Pașcani pliante pe care sunt tipărite principalele cauze ale accidentelor rutiere.

Astfel, traversarea neregulamentară, nesupravegherea copiilor, neatenția acordată de șoferii auto către biciliști și consumul de alcool sunt principalele cauze care stau la baza producerea accidentelor rutiere. Aceasta este o campanie la nivel local în care sunt implicați 15 tineri voluntari.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Vreme neaşteptată în luna februarie. Ce spun specialiştii ANM

Redacția

Taxiurile, luate în vizor de Poliția Rutieră din Pașcani

Alexandra Enea

Pensionarii păşcăneni au un nou sediu în zona vale (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site