NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Păcănelele, afară din baruri

Proiectul legislativ al deputatului Atilla Korodi ar putea trimite în faliment mii de localuri din judeţul IaşiO iniţiativă legislativă anunţată de deputatul UDMR Atilla Korodi ar condamna la faliment sute, poate chiar mii de localuri din judeţul Iaşi.

Parlamentarul maghiar solicita Legislativului să scoată în afara legii aparatele de tip “slot-machine” aflate în incinta barurilor, restaurantelor sau ale cinematografelor, aceasta urmând să funcţioneze doar în localuri special amenajate de tip casino. Patronii barurilor şi restaurantelor susţin că o astfel de măsură le-ar diminua veniturile încasate de la clienţii aparatelor, care, în timp ce joacă, mai consuma şi produsele vândute de localuri.

Deputatul UDMR Atilla Korodi îşi justifica măsură prin nenumărate semnale ale Bisercii Catolice, ai cărei enoriaşi au devenit dependenţi de păcănele.

“Proiectul de lege va interzice amplasarea automatelor pentru jocuri de noroc în baruri, restaurante, în cinematografe şi în sediile Loteriei Romane. O asemenea măsură ar putea reduce numărul persoanelor dependente de acest tip de activitate. Iniţiativa mea porneşte în urma numeroaselor sesizări primite de la reprezentanţii Bisericii Catolice şi ale rudelor unor copii sau adulţi care pierd foarte mulţi bani din cauza dependenţei de jocuri de noroc”, a declarat Atilla Korodi, deputat UDMR

Măsură de interzicere a păcănelelor în localurile publice poate aduce o gaură enormă şi în bugetul Iaşului. Anual, Ministerul de Finanţe strânge peste 36 de milioane de lei numai din această activitate din judeţul Iaşi.

Proiectul deputatului Korodi a ridicat semne mari de întrebare patronilor din domeniu, mai ales că el afectează direct încasările de la Ministerul de Finanţe. Mai mult, proprietarii micilor localuri susţin că se încearcă o conspiraţie, menită să lase pe piaţa doar marii jucători din domeniu.

sursa 7est.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Turiștii români povestesc modul în care au resimțit aglomerarea de la intrarea în Grecia

Redacția

De la ce număr de infectări pe zi se impune reintroducerea restricțiilor. Anunțul ministrului Sănătății

Redacția

Ventilatoarele donate de Papa Francisc au ajuns la spitalul din Suceava

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site