RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Solicitare prezidentiala: inchisoare pentru soferii care comit accidente grave

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri că România are deja o lege care vizează confiscarea extinsă, care ar trebui să fie aplicată, punctând că în cazul accidentelor rutiere mai eficient decât confiscarea maşinii ar fi dacă oamenii ar realiza că instanţele îi pot trimite la închisoare. 

 

“Sigur, proprietatea trebuie garantată prin Constituţie, dar România are lege care a fost declarată constituţională, care vizează confiscarea extinsă. Deci mă duc şi la mama pe numele căreia mi-am pus firma de drumuri şi mama, săraca, are 90 de ani, Dumnezeu s-o ierte sau cei care au mame de vârsta asta, mă duc şi la copilul minor care încasează, ştiu eu, are pe numele lui trecute ştiu eu ce proprietăţi, mă duc şi la unchiul şi la naşul când văd că s-au făcut operaţiuni de transfer de proprietate într-o anume perioadă. Deci, confiscarea, în România, în momentul de faţă, nu mai este o minune, trebuie să fie pentru cei suspectaţi în fază iniţială de fraude punerea sub sechestru, într-un proces pregătitor pentru confiscare extinsă trebuie să fie o acţiune normală a procurorului, iar după pronunţarea sentinţei confiscarea fără drept de apel şi valorificarea bunurilor de asemenea este mai mult decât posibilă”, a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni, întrebat cu privire la revizuirea articolului din Constituţie referitor la regimul proprietăţii. 

  

Preşedintele a adăugat că a fost unul dintre “marii susţinători” ai legii care să permită confiscarea extinsă, punctând că aceasta trebuie, însă, pusă în aplicare. “În ceea ce priveşte confiscarea maşinii, putem fi furioşi oricând când vedem un accident. Cred că şi domnul pe care eu l-am telescopat acum câteva săptămâni ar fi vrut să mi se confişte maşina în momentul acela, dar discutăm totuşi de proprietate. Ce mi se pare însă important pentru a stăvili accidentele pe drumurile naţionale: dacă observaţi, omori şi câte trei într-un accident şi omori din culpă, drept pentru care te condamnă cu suspendare. Dacă domnii conducători auto ar şti că atunci când fac accidente şi sunt băuţi, când fac accidente călcând linia continuă, când fac accidente şi omoară oameni, când gonesc cu viteze mult peste limitele legale şi omoară oameni, dacă ar şti că în condiţiile astea instanţele îi trimit la puşcărie, îi condamnă cu executare, cred că ar fi mult mai eficient decât să ne punem problema ‘confiscăm maşina omului, dacă'”, a susţinut Băsescu.

sursa ziarul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Ministrul Muncii: Pentru a putea plăti pensii și salarii decente este nevoie de reglementări clare pe piața muncii

Redacția

Ciolacu, după discursul lui Viktor Orban, în România: Mă aşteptam ca domnul Kelemen Hunor să aibă o reacţie imediată. Vom avea o discuţie în Coaliţie

Redacția

Orban, despre fuziunea PNL-PMP: Înţelegeri făcute pentru supravieţuirea unor lideri. Dacă cineva îşi imaginează că poate umple golul, se îmbată cu apă rece

Redacția
Încarcă...