NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

OUG-schimbare ptr transferul la cerere, în perioada suspendării angajărilor

Funcţionarii publici vor avea nevoie de acordul conducătorului instituţiei în care îşi desfăşoară activitatea dacă vor să se transfere, la cerere, la o altă unitate.

Executivul a aprobat o ordonanţă de urgenţă care modifică temporar procedura de transfer la cerere, în perioada suspendării angajărilor în sectorul bugetar.

Advertisements


De la începutul lunii iulie este suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepţia posturilor unite. Bugetarii au avut însă posibilitatea să se transfere de la o instituţie la alta fără a avea acordul conducătorului instituţiei de la care pleacă. Astfel, au apărut situaţii în care anumite structuri din instituţii şi autorităţi publice au înregistrat pierderi semnificative de personal specializat şi le-a fost afectată activitatea curentă, susţin iniţiatorii documentului adoptat de Guvern. Ordonanţa modifică legislaţia, în sensul că autoritatea sau instituţia care va aproba transferul la cerere al funcţionarului public va înştiinţa cealaltă parte despre acest lucru. Dacă transferul este aprobat de către directorul instituţiei în cadrul căreia bugetarul îşi desfăşoară activitatea, acesta va fi realizat în termen de 30 de zile calendaristice de la data emiterii actului administrativ.

radio romania

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Proiectul liberalilor pentru salubrizarea subsolurilor de bloc, a primit semnătura de legalitate a secretarului

Răzvan Grecu

Pintilie îi cere lui Pantazi să explice de ce nu a amplasat locomotiva de patrimoniu, în fața Gării

Răzvan Grecu

Secretarul UATM Pașcani a părăsit locuința ANL, după 2 ani și 5 luni de când judecătorii au reziliat contractul de închiriere!

Răzvan Grecu
Încarcă...