RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieSport

Gala Sportului Pășcănean ar putea avea loc pe 18 aprilie! Se caută bani pentru premii! Pintilie și Rățoi primii sponsori ai evenimentului!

Gala Sportului Pășcănean se va relua în acest an, după ce la dezbaterea publică a proiectului de buget pentru acest an, profesorul Cătălin Damian a solicitat acest lucru. Anunțul a fost făcut vineri, 22 martie, în cadrul unei conferințe de presă de către Cristian Rățoi, viceprimarul Municipiul Pașcani.

Acesta a explicat că cel mai probabil evenimentul va fi organizat pe 18 aprilie, iar în cadrul acestei gale vor fi premiați 199 de sportivi și 12 antrenori. Din cauza facptului că o Ordonanță de Guvern permite doar premierea sportivilor și elevilor care au performanțe la concursuri naționale și cei olimpici, de la bugetul local se vor putea aloca doar 20.800 de lei.

Din păcare însă suma estimativă pentru organizarea evenimentului este de 40.300 de lei, așa că Rățoi a declarat că se va apela la sponsori pentru completarea sumei. Viceprimarul a mai transmis că împreună cu primarul Marius Pintilie va sponsoriza acest eveniment.

„Vom organiza în luna aprilie, undeva în jurul datei de 18 aprilie,Gala Sporturilor unde avem după evidența pe care am făcut-o, avem 199 de sportivi ce urmează a fi premiați și 12 profesori și antrenori în același timp.Avem sportivi de la CSM, sport școlar, sport de performanță avem cu Clubul Qwan Qi DO. Această activitate va trebui să fie cumva finanțată și va fi finanțată atât de la bugetul local , dar întrucât ordonanța dată de anul trecut restrânge unele eu știu cheltuieli, va trebui din nou să apelăm la bunăvoința unor sponsori. De ce? Pentru că în ordonanța respectivă se spune că pot fi premiați doar sportivii olimpici și naționali. Ceilalți de la competițiile pe zone zonale și județene nu. Ar fi cam nedrept pe unii să-i premiem și pe alții nu. Suma totală necesară acestei activități este de 40.300 de lei, dar nu avem voie decât undeva la 20.800 lei. Mai rămân încă 20.000 să îi strângem din sponsorizări de asta și data de 18 aprilie este o dată cumva provizorie, dar vom încerca să ne ținem de cuvânt și pe data de 18 să putem fi cu capul sus și să putem premia toți sportivii.Chiar astăzi și ieri am discutat cu domnul primar despre acest aspect și cred că ca de obicei noi 2 vom fi primii sponsori, așa cum, de altfel, am mai sponsorizat, după cum știți activitățile din luna decembrie a anului trecut” a declarat Cristian Rățoi, viceprimarul Municipiului Pașcani.

  

Reamintim că această Gală a Sportului Pășcănean a avut loc ultima dată, ca eveniment dedicat, în anul 2018.

Related posts

Primăria a demarat procedura pentru ocuparea postului de manager la CLP Ecoserv SRL

Răzvan Grecu

Valea Seacă: Taxele și impozitele locale se vor încasa începând cu data de 10 ianuarie

Marius Parteni

Drepturi oferite de statul român refugiaţilor ucraineni

Redacția
Încarcă...