RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Organizația Asirys caută o super-comună care să o găzduiască!

Asociația Super Tineri- Asirys are în vedere dezvoltarea unui nou proiect inedit, intitulat ”Rural Voluntar. Implică un sat, dezvoltă o țară!”  Principalul scop al acestui proiect constă în creșterea competențelor antrenoriale și civice în rândul cetățenilor din județul Iași, dar mai ales în rândul tinerilor din mediul rural.

 

  

Astfel, organizația intenționează să se mute într-o localitate limitrofă orașului Târgu-Frumos, şi  își doreşte să aibă un parteneriat de încredere cu autoritățile locale din zona respectivă, pentru a amenaja un centru de dezvoltare rurală și voluntariat.

De asemenea, Asyris şi-a propus realizarea unor serii de activități precum: proiecte și tabere tematice, ce vizează dezvoltarea antreprenorială, agro-turismul, dar și educația nonformală.

În schimbul unui teren potrivit, oferit gratuit  Asociației Super Tineri, dar și a unei contribuții active în a susține proiectele, organizația promite: ”promovarea comunei atât în ţară, cât şi în străinătate; organizare de evenimente, activităţi şi proiecte locale, naţionale şi internaţionale în comună, ceea ce îi va creşte atractivitatea atât pentru investitori, cât şi pentru locuitori, dezvoltarea iniţiativelor pentru menţinerea autenticităţii satului şi pentru recuperarea obiceiurilor, datinilor şi tradiţiilor populare.”

Primăriile din județul Iași care își doresc ca Organizația Asirys să aplice în comuna lor, sunt invitate să trimită un email la adresa supertineriasirys@gmail.com , sau să scrie un mesaj pe pagina www.facebook.com/ASIRYS. 

Related posts

Târgu Frumos: Eveniment cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Redacția

Accident rutier la Războieni. Sunt cinci victime, potrivit ISU Iași!

Redacția

Elevii de la Liceul Special „Moldova” premiați la două concursuri naționale! (Foto)

Redacția
Încarcă...